Living

Living

Londen, 1953. Mr. Williams is een oer-Britse, gereserveerde en rechtlijnige kantoorklerk die zijn leven volgens een nauwgezette routine leidt. Hij rouwt nog steeds om zijn overleden echtgenote, maar houdt zijn emoties en eenzaamheid strikt voor zichzelf. Hij heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan zich voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij onverwacht zijn levenslust. 

Commentaar

In 1952 maakte de Japanse grootmeester Kurosawa To Live, een prachtige karakterstudie rond eenzaamheid en de zin van het leven. Het vraagt veel lef om een remake te maken van een meesterwerk, maar regisseur Oliver Hermanus en acteur Bill Nighy overtreffen alle verwachtingen. Doorleefd en hartverscheurend teder, intelligent en ontroerend. Een film die ondanks zijn melancholie en thematiek verrassend opbeurend is en de schoonheid van het leven bevestigt. Bill Nighy (Love Actually, The Bookshop) is subliem in zijn vertolking en zorgt ervoor dat je de cinemazaal uitwandelt met de rotsvaste overtuiging het beste te maken van je leven.

Pers

"Fraaie, ingehouden met fantastische hoofdrol" ★★★★ - VPRO Cinema
"Een glansrol voor Bill Nighy" - De Filmkrant
"A gentle, exquisitely sad film" ★★★★★ - The Guardian  
"Nighy’s show, gorgeously executed by Hermanus" ★★★★★ - Empire
 

Press

An absolutely gorgeous, heartbreaking piece of work.” - Rolling Stone

“A deeply felt, beautifully acted movie.” ★★★★★ - The Guardian

“A rare remake that only augments and enriches the original. For Bill Nighy it feels in every sense like the role of a lifetime.” ★★★★★ - Empire Magazine
 

Categorie film
Fictiefilm
Duration
01:42
Land
Japan
Verenigd Koninkrijk
Zweden
Director
Oliver Hermanus
Cast
Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp, e.a.
Dialogues
Engels
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Op 13 maart weten we welke films de schitterendste aller filmprijzen achter hun naam mogen schrijven: de Oscars. Een heleboel van de grote kanshebbers (her)ontdek je deze maand in onze zalen!