The Searchers

De keuze van...
still the searchers
The Searchers

Nadat zijn familie vermoord en ontvoerd is door de Comanche stam, trekt Ethan Edwards, een veteraan van de Amerikaanse burgeroorlog, op een gevaarlijke missie om zijn nichtje terug te vinden. Maar daarvoor moet hij diep het territorium van de Indianen in. Gaandeweg worden zijn drijfveren steeds twijfelachtiger.  

Verschillende gidsen nemen je mee op een trip down memory lane, naar een klassieker die hen nauw aan het hart ligt. Voor de vertoning komen ze je zelf vertellen waarom deze film een bijzondere plek verdient in de klassiekers reeks van Cinema ZED. Op maandag 24/4 komt Chris Craps de film inleiden.  

!Opgelet! de film zal geen ondertitels hebben. 

An American Civil War veteran embarks on a years-long journey to rescue his niece from the Comanches after the rest of his brother's family is massacred in a raid on their Texas farm.

Commentaar

Een gedurfde Western van John Ford die uitblinkt door zijn ijzersterke cinematografie. John Wayne zet één van zijn beste en meest genuanceerde prestaties neer als eenzame en verbitterde cowboy die later de inspiratie vormde voor onder andere Taxi Driver. Een psychologisch epos dat tegelijkertijd zeer controversieel is door het uitgesproken racisme van het hoofdpersonage. Hoewel dit vandaag vooral als een aanklacht te lezen valt, werkte in de jaren '50 het verheerlijken van deze wraakzuchtige queeste het heersende beeld over inheemse Amerikanen in de hand. Een veelzeggende film over een donker luik van de Amerikaanse geschiedenis. 

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
6
Year
1956
Duration
01:59
Land
Verenigde Staten
Director
John Ford
Cast
John Wayne, Vera Miles, Ward bond, Natalie Wood, John Qualen
Dialogues
Engels
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Sold out
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Verschillende gidsen nemen je mee op een trip down memory lane, naar een klassieker die hen nauw aan het hart ligt. Voor de vertoning komen ze je zelf vertellen waarom deze film een bijzondere plek verdient in de klassiekers reeks van Cinema ZED.