Beautiful Beings

Beautiful Beings

Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit Addi zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkennen ze hun pad naar volwassenheid. Ze schromen niet voor agressie en geweld, maar leren ook over onderlinge loyaliteit en genegenheid.

Addi lives with his eccentric mother in Reykjavik, Iceland. After an incident with his classmate Balli being bullied, Addi decides to take care of him. Together with two of his comrades, they explore their path to adulthood. They are not afraid of aggression and violence, but also learn about mutual loyalty and affection.

Commentaar

Regisseur Guðmundur Arnar Guðmundsson (Heartstone) slaagt er op bijzonder effectieve wijze in om Reykjavik tot leven te brengen door de ogen van het groepje vrienden, los van de gebruikelijk idylle die we van IJsland gewend zijn. De film was dit jaar de IJslandse inzending voor de Oscars. Een hartverwarmend, maar bruut coming of age verhaal over tieners op een pad naar zelfdestructie.

Pers

“IJsland zoals het zelden wordt vertoond.” ★★★★ - de Volkskrant

“Rauw broertje van Stand by Me.” ★★★★ NRC

Categorie film
Fictiefilm
Year
2023
Duration
02:02
Land
IJsland
Director
Guðmundur Arnar Guðmundsson
Cast
Áskell Einar Pálmason, Birgir Dagur Bjarkason, Viktor Benóný Benediktsson, e.a.
Dialogues
Ijsland
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium