Nayola

Nayola

Angola, drie generaties vrouwen getroffen door oorlog: grootmoeder Lelena, moeder Nayola, en kleindochter Yara. In het verleden liet Nayola haar pasgeboren dochter achter bij haar moeder om haar man te zoeken die in de oorlog verdween. Ze begeeft zich op een eindeloze, verwoestende en mysterieuze zoektocht in een verscheurd land. In het heden zijn de sporen van de oorlog nog steeds voelbaar en voert Nayola's tienerdochter haar eigen vrijheidsstrijd tegen het regime. Heden en verleden vermengen zich in een verhaal over een pijnlijk geheim, een roekeloze zoektocht en een strijdlied - maar vooral een verhaal over onverwoestbare liefde.

De film wordt voorafgegaan door de animatie kortfilm Who corrupts therein - Mostafa Mohamed Younts / 2022 / Egypte / 7 min.

Na haar val in een parallelle dimensie brengt een dolende geest een offer aan de aarde om de mensheid te vergeven van degenen die haar corrumperen.

Producenten Geert Van Goethem en Linda Sterckx zijn aanwezig voor een gesprek bij de vertoning. 

Commentaar

Nayola is de eerste langspeler van Portugees regisseur José Miguel Ribeiro in coproductie met de Belgische studio S.O.I.L en mocht dit jaar Anima festival openen. Met adembenemende beelden en een sprankje hoop vertelt deze film over een land verscheurd door oorlogen, maar met een bijzonder veerkrachtige bevolking.

Deze film is te zien in het kader van Afrika Filmfestival. Alle info vind je via: www.afrikfilmfestival.be

Categorie film
Fictiefilm
Year
2022
Duration
01:30
Land
Portugal
Director
José Miguel Ribeiro
Cast
Vitória Adelino Dias Soares, Virgílio Almeida, Mia Couto, e.a.
Dialogues
Portugees
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal