ZED in de Aula: De acht bergen/Le otto montagne

ZED in de Aula: De acht bergen/Le otto montagne

Met je ZED Studentenkaart geniet je elke maand van een topfilm in Aula Vesalius aan €4! De aula wordt voor de gelegenheid sfeervol aangekleed en krijgt technisch een flinke upgrade. Onze ZED Vedettes zorgen voor animatie en thema. Een niet-te-missen filmevent helemaal op studentmaat en budget!

Elke zomer gaat Pietro met zijn familie op vakantie naar de bergen. Hij leert er Bruno kennen, een lokale jongen, die hem wegwijs maakt in de natuur. Een vergeten stukje Alpen is hun koninkrijk. Wanneer ze volwassen worden, verliezen ze elkaar uit het oog. Bruno blijft in de bergen, terwijl Pietro de wereld rond zwerft. Na vijftien jaar vinden de twee elkaar terug, deze keer als volwassen mannen, elk met hun eigen levensbagage.

 

Pietro is a boy from the city, Bruno is the last child of a forgotten mountain village. Over the years Bruno remains faithful to his mountain, while Pietro is the one who comes and goes. Their encounters introduce them to love and loss, reminding them of their origins, letting their destinies unfold, as Pietro and Bruno discover what it means to be true friends for life.

ZED at the Aula: On April 26th we're organizing a special screening in Aula Vesalius where the film will be shown with English subtitles. Tickets are only €4 with your Cinema ZED student card.

 

Commentaar

Een erg geliefde bestseller verfilmen houdt altijd een risico in, maar regisseurs Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch slaagden glorieus in hun opzet en sleepten de Juryprijs van het filmfestival van Cannes in de wacht. Van Groeningen is niet aan zijn proefstuk toe: met De helaasheid der dingen,The Broken Circle Breakdown en Beautiful Boy maakte hij internationaal al naam. Voor de verfilming van het gelijknamige boek van Paolo Cognetti schakelde hij zijn partner Charlotte Vandermeersch in, oorspronkelijk voor het scenario, nadien ook voor de regie. Een visueel prachtig eerbetoon aan echte vriendschap die een leven lang meegaat, tegen het indrukwekkende decor van de majestueuze Alpen.

Pers

"Een diepzinnige, mature en verstilde ode aan de vriendschap, tegen het imposante decor van de Italiaanse Alpen." - ★★★★ De Morgen

"Diepe dalen en grote hoogtes: ‘De acht bergen’ scheert hoge toppen" - ★★★★ De Standaard 

"[De op] magistrale wijze verfilmde ‘De acht bergen’ is als een atoom: klein en bescheiden, maar de essentie van het bestaan zit er wel in vervat" - Humo 

"Melancholiek, bedachtzaam en ingetogen" ★★★★ -VPRO Cinema

"Intiem en meeslepend winterepos" ★★★★ - de Volkskrant

"Voelt als meditatieve bergwandeling" - ★★★★ NRC

"Rich, beautiful and inexpressibly sad" ★★★★★ - The Guardian

Press

"Rich, beautiful and inexpressibly sad" ★★★★★ - The Guardian

Categorie film
Fictiefilm
Year
2022
Duration
02:12
Land
Italië
Director
Felix Van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
Cast
Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti, e.a.
Dialogues
Italiaans
Subtitles
English
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Sold out
Vesalius
STUK
Auditorium