C'è ancora domani

Play It Again Sam
C'è ancora domani

Italië, 1946. Delia leidt in het naoorlogse Rome een onderdrukt bestaan als huisvrouw onder de tirannie van haar agressieve echtgenoot Ivano en zijn zieke vader. Wanneer haar dochter Marcella aankondigt dat ze gaat trouwen met een jongen uit de middenklasse, ziet Delia dat als Marcella’s kans om hetzelfde lot te ontlopen. Maar wanneer ze een mysterieuze brief ontvangt, ziet ook Delia zelf in dat het misschien nog niet te laat is om naar een beter leven te streven.

Commentaar

Paola Cortellesi wordt nu al beschouwd als één van de meest veelzijdige artiesten in de Italiaanse filmwereld. Ze is actrice, scenarioschrijver en auteur, maar voegt met dit veelbesproken debuut ook de titel van regisseur toe aan haar palmares. C’è ancora domani is een stijlvol en krachtig drama over het moeilijke leven van een huisvrouw in het patriarchale naoorlogse Italië met een meesterlijk sublieme beeldtaal. Naast zichzelf in de hoofdrol, castte Cortellesi een reeks verfrissende Italiaanse acteurs die de hoopgevende boodschap van de film overtuigend weten te bezielen. Niet voor niets lokte deze pakkende film in Italië dan ook meer bezoekers dan Hollywood kaskrakers Barbie én Oppenheimer. Een ware must-see voor elke liefhebber van de Italiaanse cinema. 

Pers

“Inventieve scènes en een ontroerende climax!” ★★★★  – NRC

“Deze authentieke film verdient volle zalen” ★★★★½ – de Protagonisten

“Hoopvol en aangrijpend verhaal over een belangrijk stuk Europese geschiedenis” ★★★★½ – Filmvandaag

“Authentiek en op vele aspecten een voltreffer” ★★★★½ – de Protagonisten

“Grappig en gevat en met een verrassende ontknoping” – De Filmrecensent

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
6
Year
2023
Duration
01:48
Land
Italië
Director
Paola Cortellesi
Cast
Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea, Vinicio Marchioni, Giorgio Colangeli
Dialogues
Italiaans
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Is het er de voorbije weken nog niet van gekomen om die ene topfilm te komen bekijken? Of was je favoriete film net uitverkocht? Geen paniek: Cinema ZED geeft je een herkansing. In de Play It Again Sam-reeks herhalen we de hoogtepunten van de voorbije maanden: de films die je echt gezien moet hebben op het grote witte doek.