The Peasants

AnimaZED
The Peasants

Polen, 19de eeuw. Het jonge boerenmeisje Jagna groeit op in een dorp vol roddels en jaloezie, waar het behoud van tradities het dagelijkse leven doordringt. Jagna doet haar best om haar eigen weg te bewandelen in deze patriarchale gemeenschap, terwijl ze steeds meer begint te voelen voor Antek. Maar Anteks vader, de rijke grootgrondbezitter Boryna, is vastbesloten om Jagna met een huwelijkscontract voor zich te winnen. Jagna wordt zelf het middelpunt van de roddels in het dorp.

Commentaar

In 2017 verblufte het Britse regisseursduo DK en Hugh Welchman de wereld met Loving Vincent, het Oscar-genomineerde portret van Vincent Van Gogh dat gemaakt werd door duizenden geanimeerde olieverfschilderijen. Met een gelijkaardige stijl verfilmden ze de roman Chlopi van Nobelprijs-winnaar Wladyslaw Stanisłlaw Reymont. Maar liefst 100 olieverfschilders werkten mee aan deze film en zorgden voor een ware pracht aan kleuren en beelden, geïnspireerd op echte kunstwerken.  Een dynamisch, meeslepend visueel pareltje dat je op het grote scherm moet zien.

Pers

"Onthutsend mooie animatie van een duistere Poolse saga" - ★★★ The Guardian 

"De filmmakers DK en Hugh Welchman passen een nauwgezette olieverftechniek toe om dit ingrijpende drama, dat zich afspeelt in een 19e-eeuws Pools dorp, weer te geven." - The New York Times

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Year
2024
Duration
01:54
Land
Polen
Director
DK Welchman, Hugh Welchman
Cast
Kamila Urzedowska, Robert Gulaczyk, Miroslaw Baka, e.a.
Dialogues
Pools
Subtitles
Dutch
French
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Deze maand ontdek je in Cinema ZED het neusje van de zalm van de animatiefi lm, van de openingsfi lm van het Brusselse animatiefi lmfestival Anima tot The Peasants, waarin penseelstreken vertaald werden naar het witte doek. Deze straff e auteursfi lms bewijzen nog maar eens dat animatiefi lm zeker niet beperkt is tot jongere kijkers, maar een verfrissende verrijking biedt van het fi lmlandschap en een heel nieuwe wereld aan mogelijkheden opent.