La sirène

AnimaZED
La Sirène
La sirène

1980, Abadan. De petroleumhoofdstad van Iran wordt belegerd door Iraakse troepen, maar houdt voorlopig stand. Ondanks het beleg is de 14-jarige Omid in de stad achtergebleven bij zijn grootvader. Hij wil er wachten op zijn oudere broer die naar het front is getrokken. Hij leeft tussen een allegaartje van excentrieke personages die allemaal hun eigen reden hebben om in de stad te blijven. Terwijl het net zich sluit en de stad elk moment dreigt te gaan vallen, probeert Omid zijn geliefden te redden door hen te laten inschepen op een oud schip dat hij heeft gevonden in de haven van Abadan en waarvan hij zijn eigen ark wil maken.

Commentaar

De Iraanse cineaste Sepideh Farsi (Tehran Without Permission), al jaren verbannen uit haar thuisland, brengt in deze wonderlijke animatiefilm een authentiek verhaal over de begindagen van de Eerste Golfoorlog. Met een soepele mengeling van de aangrijpende realiteit van oorlog enerzijds en de fantasierijke dromen en herinneringen van Omid anderzijds weet Farsi een perfect evenwicht te behouden. Een hoopvolle ode aan de moed en kracht van gewone mensen in oorlogsgebied.

Pers

"Een authentiek verhaal over weerstand en moed" - De Tijd

Categorie film
Fictiefilm
Year
2024
Duration
01:40
Land
Iran
Director
Sepideh Farsi
Dialogues
Farsi
Perzisch
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Deze maand ontdek je in Cinema ZED het neusje van de zalm van de animatiefi lm, van de openingsfi lm van het Brusselse animatiefi lmfestival Anima tot The Peasants, waarin penseelstreken vertaald werden naar het witte doek. Deze straff e auteursfi lms bewijzen nog maar eens dat animatiefi lm zeker niet beperkt is tot jongere kijkers, maar een verfrissende verrijking biedt van het fi lmlandschap en een heel nieuwe wereld aan mogelijkheden opent.