Maria Montessori

Play It Again Sam
Maria Montessori

De Parijse courtisane Lili d'Alengy vlucht met haar gehandicapte dochter Tina naar Rome, op zoek naar een nieuw begin, ver weg van het oordeel van de samenleving. Daar ontmoet ze Maria Montessori, een arts die vernieuwende onderwijsmethoden ontwikkelt voor kinderen met speciale behoeften. Ondanks hun verschillende werelden, ontstaat er tussen Lili en Maria een diepe vriendschap, gevormd door gedeelde uitdagingen en dromen.
 

Commentaar

Maria Montessori is een indrukwekkend historisch drama dat de verhalen van twee buitengewone vrouwen verweeft tegen de achtergrond van een Europa op de drempel van verandering. Regisseur Léa Todorov slaagt erin om niet alleen een boeiend verhaal te vertellen over moederschap en vriendschap, maar ook een licht te werpen op de revolutionaire onderwijsmethoden van Montessori. 
 

Pers

"Een liefdevol en elegant eerbetoon aan een historische wegbereider" ★★★ - De Standaard

"Léa Todorov geeft Intelligente, feministische draai aan de klassieke biopic" - Vertigo 

Categorie film
Fictiefilm
Year
2024
Duration
01:39
Land
Frankrijk
Director
Léa Todorov
Cast
Jasmine Trinca, Leïla Bekhti, Rafaëlle Sonneville-Caby, e.a.
Dialogues
Frans
Italiaans
Subtitles
Dutch
French
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Is het er de voorbije weken nog niet van gekomen om die ene topfilm te komen bekijken? Of was je favoriete film net uitverkocht? Geen paniek: Cinema ZED geeft je een herkansing. In de Play It Again Sam-reeks herhalen we de hoogtepunten van de voorbije maanden: de films die je echt gezien moet hebben op het grote witte doek.