Cabros de Mierda

Cabros de Mierda
Cabros de Mierda

Chili, 1983. Gladys woont in een achtergestelde arbeiderswijk van Santiago de Chile. Ze voert een stille strijd tegen de dictatuur van Pinochet. Om wat extra inkomsten te hebben, neemt ze Samuel Thompson in huis. Hij is een Noord-Amerikaanse missionaris die nietsvermoedend de blijde boodschap verspreidt en tegelijk met zijn fotocamera het dagelijkse leven van de bevolking vastlegt. Het duurt niet lang voor ook hij geconfronteerd wordt met de repressieve praktijken tijdens het Pinochet-régime. Zullen Gladys en Samuel erin slagen samen toch een aanzet te geven tot verandering?

Commentaar

Gonzalo Justiano is al jaren een vaste waarde in de Chileense cinema. Het recente Cabros de mierda ontving vorig jaar de publieksprijs voor beste film op het South American Film Festival.

Na de film volgt een ronde tafelgesprek over “interculturaliteit, gender, en geweld”, met medewerking van regisseur Justiniano zelf (!), evenals enkele experts uit Latijns-Amerika. Dit evenement maakt deel uit van het Global Mindsprogramma van de Faculteit Letteren, in samenwerking met Peliculatina.

Voertaal: Spaans en Engels.

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
1
Jaar
2017
Duur
01:58
Land
Chili
Filmregisseur
Gonzalo Justiniano
Cast
Nathalia Aragonese, Daniel Contesse, Elías Collado, e.a.
Dialogen
Spaans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium