My Scientology Movie

My Scientology Movie
My Scientology Movie

De zwartgebrilde en bescheiden ogende documentairemaker Louis Theroux weet met zijn sympathieke, bescheiden stijl heel doortastende portretten te maken over subculturen waar andere filmmakers amper toegang krijgen. Voor zijn eerste bioscoopdocumentaire richt de Britse documentairemaker zijn pijlen op de Scientology kerk, maar wanneer hij een verzoek indient om het hoofdkwartier in Los Angeles  te bezoeken, wordt dat geweigerd. Theroux blijft niet bij de pakken zitten: met de hulp van het hooggeplaatste ex-lid Mark Rathbun en geïnspireerd door de filmtechnieken die de kerk zelf gebruikt, wil hij via re-enactments inzicht krijgen in de werkwijze van de Scientology. De reactie vanuit Scientology blijft echter niet lang uit en al snel maakt Theroux kennis met hun filmcrew. 

Commentaar

Louis Theroux versus Scientology, een tweestrijd die niets anders dan boeiend van het begin tot het einde kan zijn. Theroux brengt op zijn eigen manier, gevuld met Britse koelheid zijn blik op deze kerk wat vaak tot boeiende confrontaties leidt. Wanneer de Scientology Kerk zelf zijn eigen filmcrew stuurt om Theroux te volgen als een soort 'wraakactie' verandert de documentaire in een soort cameragevecht waar beide ploegen elkaar constant in het oog houden.

Pers

"'My Scientology Movie' is met voorsprong de briljantste documentaire die de voorbije jaren op een scherm, van eender welk formaat, gepasseerd is." - Eric Goens, Focus Knack

"Louis Theroux's attempt to get under Scientology's skin is a giddy, Pythonesque delight" - The Telegraph

Categorie film
Documentaire
Leeftijd
1
Jaar
2016
Duur
01:33
Land
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Filmregisseur
John Dower
Cast
Louis Theroux
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium