Waar is Anne Frank

Filmanjaro
Waar is Anne Frank

Anne Frank kan alles kwijt in haar dagboek. Wanneer ze er in schrijft, praat ze eigenlijk met Kitty, een denkbeeldige vriendin. Vele jaren later komt Kitty plots tot leven, in het hedendaagse Anne Frank Huis in Amsterdam. Kitty weet niet wat er gebeurd is met Anne en gaat op onderzoek uit.

The film follows the journey of Kitty, the imaginary friend to whom Anne Frank dedicated her diary. A fiery teenager, Kitty wakes up in the near future in Anne Frank's house in Amsterdam and embarks on a journey to find Anne, who she believes is still alive, in today's Europe.

Commentaar

Ari Folman brengt een originele, beklijvende en kindvriendelijke update van het Anne Frank-verhaal. Folman is een visionaire filmmaker die in 2009 met Waltz With Bashir een Oscarnominatie kreeg voor beste niet-Engelstalige film, wat uitzonderlijk is voor een animatiefilm. Net zoals toen is Folman persoonlijk verbonden met de materie van zijn nieuwste film: zijn ouders arriveerden in Auschwitz in dezelfde week als de familie Frank.

Pers

"Gaan kijken is absoluut de boodschap. (...) Een prachtige animatiefilm." ★★★1/2 - Humo

"De animatie oogt fraai, de sfeer intrigeert en de toon is warm en genereus." ★★★ - Focus Knack

Categorie film
Kinderfilm
Jaar
2021
Duur
01:39
Land
België
Frankrijk
Filmregisseur
Ari Folman
Dialogen
Nederlands
Ondertiteling
*Geen*
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Deze film is ook beschikbaar op:

Picl

Gerelateerde films