Wat hebben we verdiend vandaag?

Wat hebben we verdiend vandaag?
Wat hebben we verdiend vandaag?

Landbouwers zijn een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen, maar voor de meeste consumenten toch een grote onbekende. Cineast Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en getuigen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen.

Commentaar

De Gentse sociaal-artistieke werkplek Victoria Deluxe streeft ernaar om de clichématige beeldvorming rond minderheidsgroepen te doorbreken. Dit keer is dat het onterechte beeld van de “verzuurde, almaar klagende landbouwer”.  Het echte boerenleven wordt op een realistische manier in rake beelden gevat en brengt een verhelderend verhaal over passie en toewijding. Een film die elke consument zou moeten zien om de verloren gegane voeling met de boerenstiel terug een beetje te herstellen.

Pers

"Vanhoenacker helpt ons de boerenwereld van binnenuit te ontdekken: de verschillende miniverhalen, elk op zich al boeiend, zijn naadloos aaneengesmeed tot een onthullende en bij momenten roerende vertelling." ★★★ - De Morgen

Categorie film
Documentaire
Leeftijd
1
Jaar
2018
Duur
01:35
Land
België
Filmregisseur
Brecht Vanhoenacker
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal