Andere projecten : KORTFILMFESTIVAL / DALTON DISTRIBUTION / DOCVILLE

PROGRAMMASCHEMA  |  PRAKTISCH   |   SCHOLEN  |  ZAALVERHUUR   |   ARCHIEF   |   PERS   |   IN ENGLISH   |   HOOFDPAGINA   |   FACEBOOK

 
DEZE WEEK IN ZED
zaterdag 18 april
15u Shaun het Schaap: De Film
17u30 M – Eine Stadt Sucht Einen Mörder
20u Big Eyes
22u30 Wrong Cops
zondag 19 april
15u Shaun het Schaap: De Film
17u30 Big Eyes
20u Filmfestival Delicatessen 2015 - deel 2
22u30 Dear White People
maandag 20 april
17u30 Filmfestival Delicatessen 2015 - deel 2
20u Dear White People
22u30 Big Eyes
dinsdag 21 april
17u30 Dear White People
20u M – Eine Stadt Sucht Einen Mörder
22u30 Wrong Cops
woensdag 22 april
15u Piepkuikens
17u30 Selma
20u Taxi Teheran
22u30 Selma
donderdag 23 april
17u30 Selma
20u Reality
22u30 SNEAK PREVIEW
vrijdag 24 april
17u30 Taxi Teheran
20u Selma
22u30 Reality
Volgende weken in ZED

SUGGESTIES?
Voor al uw suggesties, filmtips en vragen over de ZED-programmatie: mail ZED: info(at)cinemazed(dot)be

DOWNLOADS

Folder ZED apr 2015 (PDF, 2 Mb)

ZED_nov_2014 Folder ZEDmrt 2015 (PDF, 2 Mb)
Jeugd2015_1 Jeugdfilmfoldervoorjaar 2015 (PDF, 5Mb)
Mei2013 Jeugdfilmfolder najaar 2014 (PDF, 8Mb)
KLIK HIER VOOR HET FOLDERARCHIEF

FOLDERS PARTNERS

Rode Hond 2014 (website)Rode Hond 2013


MAILINGLIJST
Schrijf je in op de mailinglijst (en ontvang wekelijks het ZED-programma)


MET STEUN VAN:

ANDERE PROJECTEN VAN FONK VZW:

 
 
 
De Avonturen van Kuifje: het Geheim van de Eenhoorn
Kinderfilms
Kinderfilm
Regie: Steven Spielberg
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2011
Lengte: 1u47
Cast: Jamie Bell, Daniel Craig, Andy Serkis e.a. maar met de stemmen van Jelle Cleymans, Karel Deruwe, Raf en Mich Walschaert, An Lauwereins e.a.
Dialogen: Nederlands
Ondertiteling: *Geen*

SYNOPSIS
Het avontuur van Kuifje begint bij een bezoek aan de rommelmarkt op het Brusselse Vossenplein. Tussen de afgedankte meubels en prullaria valt het oog van de jonge reporter op de maquette van een zeventiende-eeuws schip, de Eenhoorn. Kuifje heeft het schip amper gekocht of hij wordt aangesproken door een paar ongure figuren die het schip absoluut willen bemachtigen. Wanneer hij even later bestolen wordt, gaat hij op onderzoek uit. Hij ontdekt dat de maquette van het schip de sleutel bevat tot de schat aan boord van de oorspronkelijke Eenhoorn en dat de machtige Sacharin op het punt staat om het geheim te ontsluieren. Hij deinst voor niets terug om de schat te bemachtigen: hij ontvoert Kuifje en brengt hem aan boord brengt van het schip van de alcoholverslaafde Kapitein Archibald Haddock.


COMMENTAAR
Er waren al een paar pogingen ondernomen om de avonturen van de roodharige reporter naar het witte doek te vertalen, maar het was Hergé die Steven Spielberg, vlak voor zijn dood in 1983, zelf aanwees als de enige filmmaker die zijn creatie recht zou kunnen doen. Het project bleef jarenlang in de schuif liggen omdat Spielberg worstelde met de vorm. Tot collega Peter Jackson hem tipte de ‘motion capture’-techniek te gebruiken. Het resultaat is verbluffend: de acteurs brengen de striphelden helemaal tot leven, de Britten Steven Moffat, Edgar Wright en Joe Cornish herwerkten drie albums tot een coherent, intelligent script en het enthousiasme en vakmanschap van Spielberg maken van Het Geheim van de Eenhoorn de ultieme Kuifje-verfilming.

PERSCOMMENTAAR
"Eeen perfect op maat gesneden film voor zowel nostalgici als liefhebbers van oerdegelijke avonturenfilms. Prachtfilm." (K.U.T-site)

"Wie in staat is de tienjarige jongen in zichzelf op te roepen, staat een verbluffende achtbaanrit te wachten, vol inventieve vondsten, wervelend gefilmde actie en schitterende 3D-decors." (Cinema.nl)

"De camera staat, zonder overdrijven, gedurende de hele film geen seconde stil. De inventiviteit van tracking shots, pans, en zooms die Spielberg aan de dag legt is haast ongezien en geven de film een look en stijl om u tegen te zeggen (..) Hetzelfde geldt voor een met zoveel bravoure gebrachte zeeslag dat menig Pirate of the Carribean er een puntje aan kan zuigen." (Digg*)

"Wat ons betreft heeft hij [Steven Spielberg] Hergé de grootst mogelijke eer aangedaan: hij bejegent diens geesteskind met immens veel respect, maar tegelijk deinst hij er niet voor terug om de Belgische reporter in zijn eigen artistieke visie in te passen, om hem het rijk van de Hollywood-blockbuster binnen te loodsen." (Humo)

"Met het avontuur zit het goed, net als met het humorgehalte. En ook technisch zetten Spielberg en co een mooie prestatie neer." (Cutting Edge)

"Net als Hergé is Spielberg een rasverteller en een perfectionist - kwaliteit is duur, maar ook duurzaam." (De Standaard)

Links
Officiële website
Recensie K.U.T-site
Bekijk de trailer
Recensie Cutting Edge
Recensie Cinema.nl
Recensie Digg*
Recensie De Standaard
Recensie Humo

 
MEER OVER DEZE FILMREEKS
Iedere woensdag- en zondagnamiddag presenteer Cinema ZED een jeugdfilm

Andere films uit deze reeks

Orla de Kikkerslikker

Hier komt de trailer

VERTONINGEN


Eerdere vertoningen in Cinema ZED
Woensdag 14 Maart 2012 - 15u00
Zondag 18 Maart 2012 - 15u00
Woensdag 21 Maart 2012 - 15u00
Zondag 25 Maart 2012 - 15u00