Andere projecten : KORTFILMFESTIVAL / DALTON DISTRIBUTION / DOCVILLE

PROGRAMMASCHEMA  |  PRAKTISCH   |   SCHOLEN  |  ZAALVERHUUR   |   ARCHIEF   |   PERS   |   IN ENGLISH   |   HOOFDPAGINA   |   FACEBOOK

 
DEZE WEEK IN ZED
Volgende weken in ZED

SUGGESTIES?
Voor al uw suggesties, filmtips en vragen over de ZED-programmatie: mail ZED: info(at)cinemazed(dot)be

DOWNLOADS

Folder ZED mei 2015 (PDF, 2 Mb)

Folder ZED april 2015 (PDF, 2 Mb)
Jeugd2015_1 Jeugdfilmfoldervoorjaar 2015 (PDF, 5Mb)
Mei2013 Jeugdfilmfolder najaar 2014 (PDF, 8Mb)
KLIK HIER VOOR HET FOLDERARCHIEF

FOLDERS PARTNERS

Rode Hond 2014 (website)Rode Hond 2013


MAILINGLIJST
Schrijf je in op de mailinglijst (en ontvang wekelijks het ZED-programma)


MET STEUN VAN:

ANDERE PROJECTEN VAN FONK VZW:

 
 
 
Berlin Calling
Kino ZED
EXCLUSIEF IN ZED
Langspeelfilm
Regie: Hannes Stöhr
Land: Duitsland
Jaar: 2008
Lengte: 1u45
Cast: Paul Kalkbrenner, Rita Lengyel, Corinna Harfouch, Peter Schneider, Rolf Peter Kahl e.a.
Dialogen: Duits
Ondertiteling: Engels

SYNOPSIS
Martin Karow aka DJ Ickarus is de rijzende ster aan het firmament van de Berlijnse underground techno scene. Samen met zijn vriendin en manager Mathilde reist hij de hele wereld rond om in hippe clubs zijn fans volledig uit de bol te laten gaan. De platenmaatschappij draagt hem op handen. Erbse, zijn persoonlijke dealer, zorgt ervoor dat Martin aan de nodige drugs geraakt om het helse tempo van het nachtleven vol te houden. Maar het succes begint stilaan zijn tol te eisen: door de drukte en de drugs heeft hij geen aandacht voor zijn vriendin en komt hij er niet aan toe om te werken aan die langverwachte nieuwe plaat. Tijdens alweer een avond van drank en drugs slikt Martin een foute pil die hem in een psychose doet belanden. Hij wordt afgevoerd naar de spoeddienst van een psychiatrisch ziekenhuis. Het duurt niet lang eer Martin de hele afdeling in rep en roer zet...

COMMENTAAR
Met ‘One Day in Europe’ en ‘Berlin is in Germany’, beiden geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn, werd de jonge Duitse regisseur Hannes Stöhr toegevoegd aan het rijtje van beloftevolle Duitse regisseurs. In deze ‘Berlin Calling’ brengt hij de broeiende Duitse techno scene in beeld. Hij wist Paul Kalkbrenner, één van de grootste namen uit het wereldje, te strikken voor de soundtrack, een aaneenschakeling van (destijds) gloednieuwe en remixte hits uit de club scene. Die samenwerking beviel beide heren zo goed, dat Kalkbrenner meteen ook de hoofdrol op zich nam. ‘Berlin Calling’ is de winnaar van de ARTE Filmfestival Audience Award 2010, en werd geselecteerd voor talloze filmfestivals in heel Europa.

PERSCOMMENTAAR
"Berlin Calling is een heel sfeervolle prent, met een unieke soundtrack. Berlijn wordt erg realistisch en zelfs ruw en vijandig weergegeven." (K.U.T-site)

"Dat Paul Kalkbrenner een variant op zichzelf speelt, en daarbij zijn eigen songs draait, verleent het lichtvoetige drama authenticiteit." (VPRO Cinema)

"Berlijn is de ruggengraat van de film, waardoor de gehele film de sfeer van Berlijn ademt. (..) De film is een must voor iedereen die geniet van strakke beats, herinneringen willen ophalen aan Berlijn.(..) Deze film moet je gewoon gezien hebben." (Dance.nl)

"A wonderfully engaging film with an absolutely fantastic soundtrack. Definitely one to see in the cinemas." (Filmcritic.com)

Links
Bekijk de trailer
Berlin Calling
Recensie Berlijn Blog
Recensie Dance.nl
Recensie Filmcritic.com

 
MEER OVER DEZE FILMREEKS
De hoogdagen van de Duitse cinema zijn lang niet voorbij: de ‘heimat’ produceert nog steeds heel wat ijzersterke films - veel meer dan er in de Belgische bioscopen te zien zijn. De titeltrack van ‘Berlin Calling’, Paul Kalkbrenners ‘Sky and Sand’, stond wekenlang bovenaan de Belgische hitlijsten, maar de film werd nooit uitgebracht. Net als het ophefmakende drama ‘Kriegerin’. Cinema ZED maakte een keuze uit de beste Duitse recente releases en wordt deze maand even Kino ZED. Ism Goethe Instituut, de Duitse Ambassade en KULeuven.

Andere films uit deze reeks

Drei
Kriegerin

Hier komt de trailer

VERTONINGEN


Eerdere vertoningen in Cinema ZED
Zaterdag 24 Maart 2012 - 22u30
Maandag 26 Maart 2012 - 20u00
Dinsdag 27 Maart 2012 - 17u00