Andere projecten : KORTFILMFESTIVAL / DALTON DISTRIBUTION / DOCVILLE

PROGRAMMASCHEMA  |  PRAKTISCH   |   SCHOLEN  |  ZAALVERHUUR   |   ARCHIEF   |   PERS   |   IN ENGLISH   |   HOOFDPAGINA   |   FACEBOOK

 
DEZE WEEK IN ZED
Volgende weken in ZED

SUGGESTIES?
Voor al uw suggesties, filmtips en vragen over de ZED-programmatie: mail ZED: info(at)cinemazed(dot)be

DOWNLOADS

Folder ZED mei 2015 (PDF, 2 Mb)

Folder ZED april 2015 (PDF, 2 Mb)
Jeugd2015_1 Jeugdfilmfoldervoorjaar 2015 (PDF, 5Mb)
Mei2013 Jeugdfilmfolder najaar 2014 (PDF, 8Mb)
KLIK HIER VOOR HET FOLDERARCHIEF

FOLDERS PARTNERS

Rode Hond 2014 (website)Rode Hond 2013


MAILINGLIJST
Schrijf je in op de mailinglijst (en ontvang wekelijks het ZED-programma)


MET STEUN VAN:

ANDERE PROJECTEN VAN FONK VZW:

 
 
 
Shame
Recente Releases
Langspeelfilm
Regie: Steve McQueen
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2012
Lengte: 1u39
Cast: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale e.a.
Dialogen: Engels
Ondertiteling: Nederlands

SYNOPSIS
Op het eerste zicht heeft Brandon, een aantrekkelijke dertiger, alles om gelukkig te zijn: een goedbetaalde job, een designerflat in New York en aan vrouwelijke aandacht geen gebrek. Maar Brandon is niet in staat om een emotionele band met iemand aan te gaan. Meer dan een betekenisloze one-night-stand heeft hij nooit gekend. Brandon gaat ook niet op zoek naar intimiteit, enkel naar seks. Als het op café niet lukt, dan gaat hij naar de hoeren, surft hij naar een betaalsite, kijkt hij porno of slaat hij snel de hand aan zichzelf in de wc’s op het werk. Seks is een drug die hem aan de werkelijkheid doet ontsnappen. Het lukt hem steeds moeilijker om zijn escalerende seksverslaving te verbergen voor de buitenwereld. En dan plots staat zijn zus Sissy voor de deur van zijn appartement. Zo kil, beheerst en emotieloos als Brandon is, zo emotioneel, extravert en getroebleerd is zij. Haar komst doet Brandons zorgvuldig
opgebouwde kaartenhuisje in elkaar storten...

COMMENTAAR
Voor zijn debuutfilm Hunger (2008) werkte videokunstenaar Steve McQueen voor het eerst samen met de toen nog relatief onbekende acteur Michael Fassbender. Regisseur en acteur voelden mekaar goed aan en dat is ook in deze film het geval. Fassbender geeft zichzelf zowel emotioneel als fysiek helemaal bloot, McQueen registreert met lange, ononderbroken shots die op het netvlies gebrand blijven. De treurnis wordt nog onderlijnd door de prachtige score van Harry Escott.
Michael Fassbender werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de Prijs voor de Beste Acteur, maar werd bij de Oscarnominaties volledig over het hoofd gezien - tot grote consternatie van de filmpers.

PERSCOMMENTAAR
"Een bloedverkillend intense, buitengewoon ontroerende, oneindig diep in de ziel grijpende, recht uit het leven gescheurde brok cinema. Een trip om nooit meer te vergeten." (Humo)

"McQueen en Fassbender ontpoppen zich tot de nieuwe Scorsese-De Niro : een tandem die drama maakt dat kerft in je ziel." (De Standaard)

"Fassbender en Mulligan zetten onvergetelijke vertolkingen neer.(..) Heel straffe kost." (Cobra.be)

"Scherp relatiedrama. ‘Shame’ bevestigt talent van regisseur Steve McQueen. Fassbender is kandidaat om een Golden Globe in de wacht te slepen en gezien als een logische Oscarnominatie. Het zou een niet meer dan terechte erkennning zijn voor een onverschrokken vertolking in een al even onverschrokken film." (De Tijd)

"Opnieuw een schot in de roos. McQueen tast zijn personages diepgravend af via framing, geluid en lengte van zijn shots, zonder ook maar één keer te vervallen in pretentieuze ‘kunst om de kunst." (Metro)

"Een akelige, hypnotiserende trip door de donkere krochten van de psyche van te maken, met als gids een heerlijk ambivalente Fassbender: nu eens tragisch en charmant, dan weer sardonisch en pervers." (Focus Knack)

Links
Recensie De Standaard
Recensie Cinema.nl
Recensie Focus Knack
Recensie The Hollywood Reporter
Recensie Humo
Bekijk de trailer
OfficiŽle website
Recensie Cobra.be

 
MEER OVER DEZE FILMREEKS
Een selectie van de beste recente releases, al dan niet uitgekomen in Leuven


Andere films uit deze reeks

A Dangerous Method
Hysteria
Margin Call
Sleeping Beauty
Take Shelter

Hier komt de trailer

VERTONINGEN


Eerdere vertoningen in Cinema ZED
Woensdag 14 Maart 2012 - 22u30
Donderdag 15 Maart 2012 - 17u00
Donderdag 15 Maart 2012 - 22u30
Vrijdag 16 Maart 2012 - 20u00
Zaterdag 24 Maart 2012 - 17u00
Zondag 25 Maart 2012 - 20u00
Dinsdag 27 Maart 2012 - 22u30