DOCVILLE publiekswinnaar 2024: Life is Beautiful

Event
| 18/04/2024

Life is Beautiful

Life is Beautiful

De laatste award van DOCVILLE is bekend! Mohamed Jabaly wint de Nationale Loterij publieksprijs met Life is Beautiful.

Zoals elk jaar zetten wij graag een winnaar van DOCVILLE in de kijker dus in april is de winnaar van de Publieksprijs van DOCVILLE 2024 bij ons te zien. Dit jaar ging de prijs naar Life is Beautiful.

In 2014 werd de jonge Palestijnse filmmaker uitgenodigd op een filmfestival in Noorwegen, maar tijdens zijn verblijf sloot de grens tussen Egypte en Gaza. Hij kan niet meer terug naar zijn land, maar een verblijfsvergunning krijgt hij niet omdat Noorwegen zijn thuisland niet erkent als staat. Ondanks het wereldwijde succes van zijn debuutfilm 'Ambulance' en de solidariteit van de Noorse filmgemeenschap ontvangt hij zonder officieel diploma geen statuut als professionele filmmaker - in Gaza is geen filmschool.

Een confronterend verhaal over een leven dat on hold wordt gezet door internationale politiek, geweld en starre bureaucratie en de ondraaglijke keuze om familie en vrienden achter te laten. Tijdens het nagesprek zei hij het zelf als volgt: "It's been a tough year, maybe a tough life (...) Don't stop yourself from laughing, even if it's a dark time".

Deze vertoning van de winnaar van de 'publieksprijs van DOCVILLE 2024' is ook onze 'DOCVILLE presenteert' van de maand april. Daarom komt festivaldirecteur Frank Moens de film inleiden bij de vertoning op 18 april in Cinema ZED STUK.

Tickets

Gerelateerde films