Àma Gloria

Àma Gloria

De zesjarige Cléo groeit op in Parijs. Omdat haar alleenstaande vader veel weg is voor zijn werk, wordt ze al sinds haar geboorte opgevoed door kindermeisje Gloria. Cléo en Gloria zijn onafscheidelijk. Tot Gloria een telefoontje krijgt van haar familie dat ze dringend terug naar thuisland Kaapverdië moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Gelukkig mag Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië doorbrengen, een laatste periode om samen herinneringen op te bouwen.

Hasselt: De vertoning op 10/12 kadert in het filmfestival Ciné Solidair dat samen met Stad Hasselt wordt georganiseerd en kost daardoor uitzonderlijk slechts €5. 

Tijdens deze filmvoorstelling zorgen we voor kinderanimatie die geschikt is voor alle leeftijden zodat je als ouder rustig naar de film kan. We voorzien leuke creatieve activiteiten voor peuters en kleuters (gratis). Kinderen vanaf 7 jaar kunnen deelnemen aan een tekenworkshop onder begeleiding van illustratrice Elise Buntinx. Deelname aan deze workshop kost 5 euro. Schrijf je hier in voor kinderanimatie of workshop. De allerkleinsten (baby's) mogen dicht bij mama of papa blijven in de filmzaal.

De opbrengst van de film en workshop gaan naar De Warmste Week die dit jaar in het teken staat van 'Opgroeien zonder zorgen'. 

Commentaar

Àma Gloria was de openingsfilm van de sectie La Semaine de la Critique in Cannes en de superlatieven volgden al snel na de première: wondermooi, hartverwarmend, gevoelig, oprecht, klein maar onvergetelijk. Dit soloregiedebuut van Camera d’Or-winnaar Marie Amachoukeli is een masterclass in inleving. Een bijzondere inkijk in een warm proces van liefhebben en toch loslaten. De ontzettend naturelle acteerprestaties worden verrassend aangevuld met aquarel animaties. Een niet te missen pareltje.

Pers

"A remarkable, heartbreaker feel-good piece of cinema." - IonFilm

"Harde levenslessen voor zesjarige, prachtprestatie van jonge actrice." - ★★★ De Morgen

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:24
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Marie Amachoukeli
Cast
Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Abnara Gomes Varela, Fredy Gomes Tavares, Arnaud Rebotini
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium