Barbie

Barbie

In Barbieland is alles perfect en is elke dag de beste dag ooit. Tot Barbie onverwacht in een existentiële crisis terecht komt en er vreemde dingen gebeuren die de perfectie doorprikken. Barbie wil de echte wereld intrekken, maar de CEO van speelgoedfirma Mattel zal er alles aan doen om haar terug in haar eigen wereldje te krijgen.

Leuven: Barbie wordt 65 jaar! Daarom graaft journalist en ZED-resident Robin Broos zich een weg door de bewogen geschiedenis achter het roze imperium. De wildste verhalen en beste anekdotes staan gebundeld in zijn nieuwe boek ‘Do you speak Barbie?’ en dat stelt hij voor in Cinema ZED Leuven! Op vrijdag 15 maart 2024 komt Robin de blockbuster ‘Barbie’ van Greta Gerwig inleiden met een beknopte geschiedenis, de leukste weetjes en vooral… de grappigste details uit de film die je misschien niet eerder hebt gezien.

Kom je verkleed als Barbie of Ken? Dan maak je kans op een exemplaar van het boek!

Meer over het boek op lannoo.be/nl/do-you-speak-barbie

Hasselt: Op 10 maart vertonen we Barbie in het kader van Internationale Vrouwendag. Meer info vind je hier.

Commentaar

De film die onverwacht alle records blijft breken - en dat ligt niet enkel aan de geoliede marketingcampagne. Regisseur Greta Gerwig (Ladybird, Little Women) slaagt er in om zelfs de harten van al wie in het dagelijkse leven allergisch is aan roze of plastic te veroveren met deze unieke film over wat het betekent om vrouw te zijn - of om Ken te zijn in Barbieland. Grappig, visueel onvergelijkbaar én met een belangrijke boodschap. Margot Robbie schittert als Barbie en Ryan Gosling is onvergetelijk als tragikomische Ken. 

Pers

“Een dolkomische film die de veerkracht van vrouwen viert en het alfalaagje van mannen pelt.” ★★★★ - De Standaard

“Ondanks zijn extravagante verpakking sluit Barbie perfect aan bij Gerwigs eerdere werk.” ★★★★ - De Morgen 

“Gerwig laat mannen afgaan als gieters, maar gelukkig doet ze dat meestentijds op hoogst grappige én spitante wijze” ★★★ ½ - Humo 

“Er zit meer dan plastic in deze Barbie” ★★★ - Knack focus

"Barbie is grappig en gelaagd, feministisch, divers én tegelijkertijd zo oogverblindend waterstofperoxide blond. (...) Een film voor alle generaties, maar waarschijnlijk net een beetje meer voor de leeftijd waarop zelfspot om de hoek komt kijken." ★★★★ - NRC

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
9
Jaar
2023
Duur
01:54
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Greta Gerwig
Cast
Margot, Robbie, Ryan Gosling, Kingsley Ben-Adir, Emma Mackey, Will Ferrel e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Hoe valt de oppervlakkige, roze plastic wereld van Barbie te rijmen met een intelligente en genuanceerde arthouse filmmaker als Greta Gerwig, die zowel als actrice (Frances Ha, 20th Century Women) als als regisseur (Lady Bird, Little Women) wereldwijd cinefiele harten wist te veroveren? Gerwig blinkt uit in verrassende en authentieke films over compromisloos zoekende jonge vrouwen en plaatst ook Barbie in dit rijtje: in de barbiewereld hebben zelfs huizen geen muren, omdat er niets te verbergen is, er bestaat geen schaamte, maar ook geen eigenheid of gevoelswereld. In de echte wereld is alles complexer, is het zoeken naar wie je bent. Zoals ze het zelf formuleert: deze film over een zielloze plastic pop is eigenlijk een film over ‘mens-zijn’. En zo is zelfs deze roze rollercoaster een echte Greta Gerwig film.