Drive-Away Dolls

Drive-Away Dolls

Jamie, een ongeremde vrije geest, is net weg bij haar vriendin Sukie nadat ze Sukie voor de zoveelste keer heeft bedrogen. De ingetogen Marian is al tien jaar single en heeft zich min of meer neergelegd bij een simpel leven alleen. Op zoek naar een nieuwe start, huren ze een auto en  beginnen ze aan een geïmproviseerde roadtrip. In de gehuurde auto zit echter een mysterieus koffertje dat wordt gezocht door criminelen.

Commentaar

In de eerste film die hij regisseert zonder broer Joel, trekt Ethan Coen alle registers open.  Verwacht geen subtiliteit of de kenmerkende Coen-humor, maar wel een studentikoze, lesbische road movie. Het scenario werd geschreven door Ethan Coen en zijn queer echtgenote Tricia Cooke en moet het hebben van campy humor, geweld en extravagante karakters. Niet iedereens 'cup of tea', maar voor de liefhebbers een wilde, sexy en over the top roadtrip, met enkele opmerkelijke kleine rollen voor topsterren als Pedro Pascal en Matt Damon. 

Pers

"Drive-Away Dolls, het eerste soloproject van Ethan Coen is een buitengewoon speelse lesbische roadmovie slash komedie" ★★★ - HUMO

"Geestige, lesbische roadmovie in de stijl van oude B-films" ★★★★ - Trouw

"Drive-Away Dolls, de sexy solotoer van Ethan Coen" - De Tijd

"Twee vrouwen die zich door niemand laten tegenhouden." - Filmkrant 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Ethan Coen
Cast
Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Pedro Pascal, Matt Damon, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium