E.T.

De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezen. Ze schrikken zich te pletter, maar voelen meteen vriendschap voor elkaar. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt al snel vertrouwd met het aardse leven, maar toch heeft hij heimwee naar zijn planeet.

Commentaar

Dé kinderfilm die bij menig ouder het nostalgisch gevoel zal aanwakkeren. Het concept voor deze absolute klassieker uit 1982 vond zijn oorsprong in een denkbeeldige vriend die de regisseur Steven Spielberg creëerde na de scheiding van zijn ouders. Jaren later maakte hij deze film, die menig (kinder)hart beroerde. De film werd een groot succes en overtrof Star Wars als de meest winstgevende film aller tijden.

Leeftijd
7
Jaar
1982
Duur
01:55
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Steven Spielberg
Cast
Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmanjaro, zo heet het kinder- en jeugdfi lmprogramma van Cinema ZED. Een berg jeugdfi lms, iedere woensdag, tijdens het weekend en in de paasvakantie zelfs elke dag