The Great Escaper

The Great Escaper

De 89-jarige Bernard Jordan ontsnapt, aangemoedigd door zijn vrouw Irene, uit zijn woonzorgcentrum en trekt naar Frankrijk voor de herdenking van D-Day, 70 jaar geleden. Jordan's stunt haalt zelfs het nieuws, zo kunnen zijn vrouw & medebewoners zijn verhaal thuis mee volgen. Hij vocht zelf op de stranden op die bloederige, historische dag en is vastbesloten om erbij te zijn voor het herdenkingsmoment. Wanneer hij ter plaatse een groep Duitsers tegenkomt die daar ook gevochten hebben, ontstaat er een speciaal moment van herkenning tussen de toenmalige vijanden. 

Commentaar

The Great Escaper is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Wereldoorlog II-veteraan Bernard Jordan. Dit biografisch drama, verfilmd door Oliver Parker, heeft ondanks het zware thema ook een hele mooie en humoristische toets. Het was de laatste film voor de twee hoofdrolspelers, die ook 45 jaar eerder al eens samenwerkten. Michael Caine (The Dark Knight, Interstellar) kondigde zijn pensioen aan en Glenda Jackson (Elizabeth is Missing) stierf een week na de screening van de film. De 90-jarige Michael Cane zet een sterke prestatie neer als Bernard Jordan, een waardig laatste wapenfeit. 

Pers

"Michael Caine and Glenda Jackson exude ineffable class. The two British icons bring a huge amount of joy to the heartwarming true story of Bernard Jordan." ★★★★ - The Guardian

"Two wonderful performances have transformed this patriotic true story into a touching romance." - Rotten Tomatoes

 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:36
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Oliver Parker
Cast
Michael Caine, Glenda Jackson, Danielle Vitalis e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium