The Worst Person in the World

The Worst Person in the World

Julie wordt bijna dertig, een leeftijd waarop je -volgens haar- toch zou moet weten wat je wil in het leven. Maar het enige wat ze echt zeker weet, is dat haar huidige leven niet genoeg is. Vastbesloten méér uit het leven halen, zet ze een en punt achter haar stabiele relatie met de succesvolle schrijver Aksel en staat ze open voor een nieuw avontuur.

The Worst Person in the World is de filmkeuze van het CLT in het kader van Vrouwendag 2024

Commentaar

Actrice Renate Reinsve won in Cannes de Palm voor Beste Actrice voor haar heerlijke vertolking in deze bitterzoete film die een ode is aan de imperfectie van het leven. Het is de derde film in de zogenaamde Oslo Trilogie van de Noorse regisseur Joachim Trier, na Reprise en Oslo, 31 augustus. In tegenstelling tot zijn vorige films brengt Trier deze keer geen confronterende cinema, maar een eigenzinnige, soms weemoedige romantische komedie met enkele visuele hoogstandjes. In 12 hoofdstukken die subtiel doorheen de tijd bewegen, schildert hij op magistrale wijze de onvolmaaktheid van het leven, met zijn ups en downs, met twijfels en overtuiging, vreugde en pijn.

Pers

"Met verfrissende oprechtheid en fantasie verheft Joachim Trier het romantische genre naar zeldzame hoogtes. Actrice Renate Reinsve is een godsgeschenk." ★★★★★ - De Morgen

"Een schitterende, emotioneel rijke, grappige, maar inherent tragische en toch optimistische film." ★★★★ - De Standaard

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:01
Land
Noorwegen
Filmregisseur
Joachim Trier
Cast
Renate Reinsve, Herbert Nordrum , Anders Danielsen Lie, e.a.
Dialogen
Noors
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium