Bring-A-Friend van de maand april

Nieuws
| 01/04/2024 - 30/04/2024

Bring-A-Friend film?

Met de Bring-A-Friend actie willen we studenten met een ZED studentenkaart toegang geven aan een recente release die je wil gezien hebben, maar dan aan een lager tarief. Koop een ticketje voor jezelf en breng gratis nog iemand mee. Hou de ZED website, socials en studentennieuwsbrief in het oog, want iedere maand kiezen we een topfilm uit voor de Bring-A-Friend actie! 

The Iron Claw

The Iron Claw

VS, jaren 80. Vader Fritz heeft zelf nooit zijn grote droom kunnen waarmaken, dus legt hij alle hoop op zijn vier zonen: één van hen moet en zal wereldkampioen worstelen worden. Hij zet ze op allerlei manieren onder druk en verscherpt de onderlinge rivaliteit, aanvankelijk met resultaat: Kerry, Kevin, Mike en David Von Erich klimmen naar de wereldtop van het show-worstelen. Hoewel het hen in de ring voor de wind gaat, lijkt er buiten de ring een ware ‘Von Erich-vloek’ te heersen, en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies.

Al rollen de spierbundels over het scherm, toch is The Iron Claw geen worstelfilm, maar eerder een intens portret van een familie die… worstelt met zijn emoties. Een aangrijpende film gebaseerd op een onwaarschijnlijk waargebeurd verhaal dat nog tragischer is dan in de film verteld wordt: In het echt had Frits Von Erich niet vier, maar zes zonen, waarvan er maar één ouder zou worden dan 33. Een aangrijpende film die inzoomt op de gevolgen van toxische mannelijkheid (mannen verbijten hun emoties) en de giftige appel die de American Dream kan worden. En toch is The Iron Claw een film van hoop. De vicieuze cirkel kan doorbroken worden en de wereld heeft - toch in vergelijking met de jaren ‘80 - toch al stappen gezet. Naast Jeremy Allen White (The Bear) verrast Zac Efron (Hairspray) met zijn indringende en gelaagde vertolking. 

Hoe werk het?

Stap 1: Koop je ticket voor de geselecteerde film aan het onthaal en krijg een extra ticket gratis voor diezelfde vertoning! De actie is heel de maand geldig, maar slechts 1 keer per ZED studentenkaart.

Opgelet: deze actie is dus niet geldig online

Stap 2: Geniet van de film!
En hou een oogje in het zeil voor de volgende Bring-A-Friend film!