DOCVILLE presenteert: 'Eternal You'

Event
| 17/07/2024

DOCVILLE presenteert

Iedere maand vertoont DOCVILLE een film in Cinema ZED Leuven waarvan het festival vindt dat deze de moeite is deze (nogmaals) op het grote scherm te bewonderen. Soms een (avant-)première, een herhaling van een eerdere vertoning op het festival, een nieuwe ontdekking, ... maar altijd de moeite. Houders van een DOCVILLE festivalpas kunnen gratis naar deze vertoning (enkel de vertoning die in-/uitgeleid wordt door DOCVILLE).

Eternal You

Eternal You

Stel je voor dat jouw achterkleinkinderen over 100 jaar met een digitale versie van jezelf zouden kunnen spreken. Ze horen jouw stem, luisteren naar jouw herinneringen en zien jouw gezicht. Een vergezocht idee dat nergens op slaat? Alvast niet volgens deze Amerikaanse start-up die gelooft in onsterfelijkheid als verkoopproduct. Ze gebruiken Artificiële Intelligentie om digitale avatars te creëren van overledenen, waardoor nabestaanden met hun dierbaren kunnen 'praten' na de doodEen fantastische nieuwe ontwikkeling die troost kan brengen bij verlies? Of een commerciële zet die aast op kwetsbare rouwende mensen?

DOCVILLE festivaldirecteur Frank Moens komt op 17 juli om 19u30 omkadering geven bij de film. Klik hier voor meer info en tickets. 

Gerelateerde films