1946: The Mistranslation That Shifted Culture

1946: The Mistranslation That Shifted Culture

Het foutief vertalen van één enkel woord veranderde de geschiedenis. Deze documentaire volgt enkele onvermoeibare onderzoekers die de oorsprong van de anti-homobeweging onder christenen herleiden tot een verkeerde vertaling van de Bijbel in 1946.  Als lesbische dochter van een evangelische dominee beschrijft Sharon ‘Rocky’ Roggio’s film hoe het woord ‘homoseksueel’ voor het eerst in de Bijbel is terechtgekomen. 

The mystery of how theology, history, culture, and politics led to a Biblical mistranslation, the man who tried to stop it, and the impassioned academic crusade of the LGBTQIA+ Christian community driven to discover the truth.

Commentaar

Deze baanbrekende documentairefilm over wat precies leidde tot de invoeging van homoseksueel in de Bijbel won de DOC NYC Audience Award en de Best of Fest op het Palm Spring International Film Festival. 

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
01:32
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Sharon Roggio
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Al 22 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld.