20.000 especies de abejas

20.000 especies de abejas

De achtjarige Coco brengt de zomervakantie door tussen de bijenkorven van oma en groottante Lita en Lourdes in Spanje. Coco worstelt met zijn identiteit. Tot nu groeide hij op als jongen, maar Coco voelt dat dit helemaal niet klopt. Meer en meer komt Coco uit voor wie hij/zij echt is… Mama Ane is dit al een beetje gewoon, al wordt het niet helemaal openlijk uitgesproken. Andere familieleden hebben een beetje meer tijd nodig. Wanneer een familiefeest er aan komt, lijkt het of die tijd ingekort wordt. Ondertussen doet Coco’s zoektocht naar zichzelf ook moeder en grootmoeder nadenken over hun eigen leven, verlangens en relaties met anderen.

Commentaar

Een warme, delicate film over de zoektocht naar wie je echt bent. Ingetogen in zijn schoonheid, oprecht in zijn warmhartigheid. Deze debuutfilm van Estibaliz Urresola Solaguren doet nadenken over identiteit - niet enkel gender-identiteit - en of we helemaal onszelf kunnen zijn in relatie tot anderen. Zo worstelt ook mama Ane met haar identiteit als artiest en haar relatie met haar vader die ook kunstenaar was. Een tedere film met knappe acteerprestaties, zeker van de jonge actrice Sofía Otero die als jongste persoon ooit de Zilveren Beer voor beste acteerprestatie won op het Filmfestival van Berlijn. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
02:09
Land
Spanje
Filmregisseur
Estibaliz Urresola Solaguren
Cast
Sofía Otero, Patricia López Arnaiz, Ane Gabarain, Itziar Lazkano, e.a.
Dialogen
Baskisch
Frans
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Al 22 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld.