The Addams Family

The Addams Family
The Addams Family

Welkom bij de familie Addams, een rijke, maar macabere familie. Al 25 jaar is nonkel Fester spoorloos. Een sluwe advocaat vindt een nep-nonkel en stelt hem voor aan de familie. Dolgelukkig zijn ze ervan overtuigd dat hun echte nonkel eindelijk terecht is. Het plan van de advocaat om het familiefortuin in handen te krijgen lijkt te lukken, maar dit is buiten de dochter meegerekend…

Commentaar

Het regiedebuut van Barry Sonnenfeld (Men in Black, Wild Wild West) was meteen een schot in de roos en werd genomineerd voor Oscars en Golden Globes. De film is gebaseerd op een televisieshow van midden jaren ’60, die dan weer geïnspireerd was op tekeningen van Charles Addams. De geweldige cast, de pittige regie en de schitterende cameratrucs maken van The Addams Family een heerlijke zwarte komedie, een voorganger van heel wat latere griezeljeugdfilms.

Pers

"‘The Addams Family’ is een vermakelijk stek excentriekelingen waar je je geheid geen seconde bij zal vervelen." (Cinemagazine)

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
10
Jaar
1991
Duur
01:39
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Barry Sonnenfeld
Cast
Morticia Addams, Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmanjaro, zo heet het kinderen jeugdfilmprogramma van Cinema ZED. Een berg jeugdfilms iedere woensdag en tijdens het weekend!