All We Imagine as Light
Prabha, een verpleegkundige uit Mumbai, geraakt helemaal in de war wanneer haar afstandelijke echtgenoot opeens toenadering zoekt. Haar kamergenoot Anu probeert intussen de volgende stap te zetten in haar prille relatie. De twee vrouwen beslissen impulsief om Prabha’s collega Pavarty te vergezellen bij een reis naar een klein kuststadje, waar de drukte en chaos van de grootstad nog niet zijn binnengedrongen. Hier ontdekken ze eindelijk de gevoelens en verlangens die al die jaren hebben liggen sluimeren.
Ter info: De gesproken taal in de film is Malayalam.
"‘All We Imagine as Light’ is een warme omhelzing waaruit je niet meer wil loskomen.'' - De Morgen ★★★★★
"De Indiase regisseur Payal Kapadia imponeert met All we imagine as light, een mateloos poëtische mijmering over de levens van drie verpleegsters in Mumbai.'' - De Standaard ★★★★★
''Kapadia’s film is toegankelijk, aandoenlijk en herkenbaar tegelijk, als een jazzy stadssymfonie die langzaam onder je huid en in je hart kruipt.'' - Knack Focus, 4,5/5.
''The film is a reminder of the transcendent power of cinema, even, and perhaps especially, when not all that much is happening.'' - Associated Press
Lees ook

Bring-a-Friend naar Cinema ZED in maart
Heb jij een ZED-studentenkaart? Neem dan iedere maand iemand gratis naar de film…
Lees meerMeer rond de film

Bring-a-Friend naar Cinema ZED in maart
Heb jij een ZED-studentenkaart? Neem dan iedere maand iemand gratis naar de film…
Lees meer
In haar langspeeldebuut schildert regisseur Payal Kapadia een doorvoeld portret van drie vrouwen die elk op hun eigen manier proberen om te gaan met de isolatie van het leven in de grootstad. Een introspectief meesterwerk dat de kijker geleidelijk aan binnensleept in een dromerige, maar tegelijkertijd ook al te herkenbare, wereld, vol (onderdrukt) gevoel en (on)macht. Wat betekent het om connectie te leggen in deze moderne wereld, met anderen, maar vooral ook met jezelf? Kapadia bekijkt deze vraag door de lens van verschillende vrouwen, die elk op een warme maar ook reële manier worden neergezet. De film kon alvast overtuigen op het filmfestival van Cannes en won als eerste Indische film ooit de Grand Prix.