Augure

Na jaren in België, keert Koffi terug naar zijn thuisland Congo om zijn zwangere vriendin aan zijn familie voor te stellen. Lang geleden werd hij door hen verstoten omdat ze dachten dat hij een ‘zabolo’ was, een soort heks of tovenaar. Terug in Congo merkt hij dat dit oeroude geloof nog erg leeft. Hij ontmoet drie andere mensen die door hun familie en gemeenschap ook als heksen worden beschouwd. Ondanks hun tegenslagen, proberen ze elkaar te helpen en te ontsnappen aan de vloek die op hen rust.
 

Hasselt: Deze vertoning kadert in het filmfestival Ciné Solidair dat samen met Stad Hasselt wordt georganiseerd en kost daardoor uitzonderlijk slechts €5. Na de film gaan we in gesprek met actrice Yves-Marina Gnahoua.

Commentaar

Augure is de eerste langspeelfilm van Baloji, een Belgisch-Congolese rapper en performer. Hij schreef de eerste versie van zijn film in 2018, na de dood van zijn vader. De professionele rouwenden die ingehuurd werden door zijn familie, inspireerden Baloji voor dit ijzersterk debuut met een magisch-realistische insteek. De film viel reeds in de prijzen in Cannes, kreeg erg lovende recensies en werd gekozen als Belgische inzending voor de Oscars. Meeslepend, uniek en visionair.

Leuven: Augure is onze Bring a Friend van deze maand! Met je ZED-studentenkaart mag je dus gratis iemand meenemen naar deze film. 

Pers

“Met de magie van ‘tovenaar’ Baloji: ‘Augure’ is een imposante en eigenzinnige debuutfilm” ★★★★ - De Standaard

"The director’s gift for unpacking the way notions of witchcraft can function as fig leaves for trauma, combined with his obvious eye for costumes, lighting, and framing, make for a visually striking, deeply compassionate, and memorable debut." - IndieWire

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:30
Land
België
Congo-Kinshasa
Frankrijk
Nederland
Zuid-Afrika
Filmregisseur
Baloji
Cast
Marc Zinga, Lucie Debay, Eliane Umuhire, Yves-Marina Gnahoua, Marcel Otete Kabeya
Dialogen
Engels
Frans
Lingala
Swahili
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium