Breaking the Ice

Breaking the Ice

Als aanvoerder leidt de strenge en zwijgzame Mira haar ijshockeyteam met een sterke vastberadenheid. Het is haar manier om af en toe te ontsnappen aan haar gecompliceerde gezinssituatie. Ze probeert de familiewijngaard te redden van een financiële ondergang, terwijl ze ook nog zorgt voor haar dementerende grootvader. Dat haar jongere, onverantwoordelijke broer na lange tijd terugkeert naar huis, maakt het er niet eenvoudiger op. Alles verandert wanneer Theresa, een nieuwe speelster, haar volledig van haar stuk brengt met haar openheid en nonchalance.

An Austrian woman escapes from the pressure of running her family's vineyard by playing ice hockey. Then a new player arrives to challenge her rigid worldview, leading to a life-changing night on the streets of Vienna.

Commentaar

Een bijzonder innemende karakterstudie rond Mira, die samen met haar broer en Theresa verdwaalt in het nachtelijke Wenen. Ontdekt Mira de vrijheid?  Welke regels moet ze overtreden om zichzelf opnieuw te vinden en kun je alleen maar van iets houden wanneer je het loslaat?  

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:42
Land
Oostenrijk
Filmregisseur
Clara Stern
Cast
Judith Altenberger, Tobias Resch, Alina Schaller, e.a.
Dialogen
Duits
Engels
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Al 22 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld.