Cavalo Dinheiro

Cavalo Dinheiro
Cavalo Dinheiro

Ventura heeft de ziekte van Parkinson. Zijn geheugen is ook niet zo best. Wanneer een dokter naar zijn leeftijd vraagt, zegt de bejaarde man dat hij negentien jaar is. Regelmatig raakt hij verloren in het verleden, dwalend door zijn versplinterde herinneringen en gebroken dromen. Een messengevecht in maart 1975, een werkgever die hem weigerde omdat hij hem te jong vond en een door gieren aan stukken gescheurd paard met de naam Money. Deze herinneringen worden explosief tijdens een reis naar de onderwereld en terug.

Commentaar

De vertoning wordt ingeleid door Jan Masschelein van het Laboratorium voor Educatie en Samenleving van KULeuven. Deze vertoning kadert in de reeks MOVING IMAGE - FOCUS van STUK Kunstencentrum. Samen met Courtisane, het Lieven Gevaert Centre en het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven) biedt STUK vanaf het najaar 2015 een nieuwe reeks verdiepende filmavonden waarin het werk van één cineast centraal staat. Er is omkadering met in- of uitleidingen, analyses, Q&A met de cineast of een workshop.

Deze vertoning is - als eerste in de reeks van MOVING IMAGE - FOCUS - gratis. Je kan je ticket vanaf 1 uur voor de start van de vertoning komen ophalen aan het STUK-onthaal. Je kan dus op voorhand geen tickets reserveren of kopen voor deze vertoningen.

 

Pers

"it will undoubtedly confirm his exalted status among cinephiles and cineastes as an inspirationally uncompromising and uncompromised auteur." - Hollywood Reporter

"Als een expressionistische barokmeester vervolgt Costa zijn eigenzinnige pad." - Int. Filmfest Rotterdam

 

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
1
Jaar
2014
Duur
01:43
Land
Portugal
Filmregisseur
Pedro Costa
Cast
Tito Furtado, Antonio Santos, Vitalina Varela
Dialogen
Creools
Portugees
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium