Challengers

De gedreven Tashi Duncan was ooit een opkomend tenniswonder tot een blessure een einde maakte aan haar carrière. Ook als coach is ze een ware natuurkracht, die zowel op als naast het veld onverbiddelijk is. Ze is getrouwd met Art Donaldson, een kampioen die de laatste tijd  steeds minder wint. Tashi’s strategie voor Arts broodnodige comeback houdt in dat hij het moet opnemen tegen Patrick - zijn vroegere beste vriend en Tashi's vroegere lief. Terwijl hun verleden en heden botsen en de spanningen hoog oplopen, moet Tashi zich afvragen wat het zal kosten om te winnen.

Commentaar

Het was regisseur Luca Guadagnino die in 2017 met het prachtige Call Me By Your Name het grote publiek deed kennismaken met jonge acteur Timothée Chalamet. Vijf jaar later werkten ze nogmaals samen in de bijzondere kannibalen-liefdesfilm Bones and All, waarvoor Guadagnino de Zilveren Leeuw kreeg op het Filmfestival van Venetië. Guadagnino heeft een buitengewoon talent om jonge liefde een authentieke en diepe emotionele geladenheid te geven en past dit vol bravoure toe op een intrigerende driehoeksverhouding met Zendaya als fascinerende en onweerstaanbare spin in het web. Naast de Dune-ster schitteren Josh O'Connor (The Crown, God’s Own Country, La chimera) en Mike Faist (West Side Story). 

Pers

"Deze zomerfilm vol verlangen is een grand slam" ★★★★ - De Standaard 

"Zendaya als umpire in een sexy tennismatch tussen twee mannen" ★★★★ - De Morgen 

"Door Challengers slingert zich een sensuele, dierlijke, geil makende energiestroom" ★★★★ - Humo

"Zendaya holds court in absurdly sexy three-way tennis romance" ★★★★ - The Guardian 

"Zendaya bewijst dat tennis niet saai hoeft te zijn" - Knack Focus

 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
02:11
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Luca Guadagnino
Cast
Zendaya, Josh O'Connor, Mike Faist, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Is het er de voorbije weken nog niet van gekomen om die ene topfilm te komen bekijken? Of was je favoriete film net uitverkocht? Geen paniek: Cinema ZED geeft je een herkansing. In de Play It Again Sam-reeks herhalen we de hoogtepunten van de voorbije maanden: de films die je echt gezien moet hebben op het grote witte doek.