Cinema Poussette: Mothering Sunday

Cinema Poussette: Mothering Sunday

Cinema Poussette is Cinema ZED op maat van jonge ouders. Eén keer per maand zorgt ZED voor de ideale cinema-ervaring voor ouder én baby. Je neemt je baby mee naar één van de beste films van het moment en je kan samen genieten zonder zorgen: het geluid staat wat stiller, de lampen zijn gedimd en verzorgingskussens liggen binnen handbereik. Stap even uit de (al dan niet roze) wolk en binnen in de beste cinema van Vlaanderen.

Het is 30 maart 1924, moederdag, de dag waarop huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. De rijke familie Nivens gaat traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Hun dienstmeisje, Jane, heeft zelf geen familie. Op haar vrije dag ontmoet ze de zoon van de Sheringhams Paul, met wie ze in het geheim een relatie heeft. Maar Paul heeft als enige zoon de eerste wereldoorlog overleefd en staat op het punt te trouwen. De dag neemt een dramatische wending, maar biedt Jane ook een kans op een nieuw leven.

Commentaar

Een intrigerend en eigentijds Brits drama met topacteurs als Olivia Colman (The FatherThe Favourite), Colin Firth (The King's Speech, A Single Man) en opkomend talent Odessa Young. Geen standaard romantisch kostuumdrama, maar een zintuiglijke film die op intelligente wijze de relaties tussen man-vrouw en moeder-zoon fileert en met een bijzonder oog voor detail grote emoties als verdriet en passie onderhuids weet te kanaliseren. Regisseur Eva Husson maakte met Mothering Sunday een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. 

Pers

"Verfijnd verteld en krachtig gespeeld drama" - De Volkskrant

"Intiem drama Mothering Sunday komt aan als een mokerslag" Algemeen Dagblad

Lees ook

Banner Poussette

Cinema Poussette

Iedere maand kiezen we dé film van de maand uit voor Cinema Poussette. Ontdek hier…

Lees meer
Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:50
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Eva Husson
Cast
Olivia Colman, Colin Firth, Odessa Young, Josh O'Connor, ea.a
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer rond de film

Banner Poussette

Cinema Poussette

Iedere maand kiezen we dé film van de maand uit voor Cinema Poussette. Ontdek hier…

Lees meer

Gerelateerde films