Commitment to Life

Commitment to Life

LA, jaren 80. Het dodelijke virus HIV begint zich te verspreiden. Dokters, patiënten en activisten zoeken hun weg en vechten niet enkel tegen het virus en de ziekte, maar ook tegen een samenleving die niet klaar is om de realiteit van deze mysterieuze ziekte te accepteren. In deze strijd kijken de Californiërs naar hun meest voor de hand liggende troef: Hollywood. Daar werd de strijd om de harten en geesten gestreden.

Commentaar

Deze documentaire geeft een intens en alomvattend beeld van de stijd tegen AIDS aan de westkust. Via persoonlijke interviews, zeldzame archiefbeelden van filmsterren, dokters, studiomagnaten en activisten duikt Commitment to Life diep in het meeslepende verhaal van de strijd tegen AIDS en de impact die Hollywood had, met grote sterren als Rock Hudson, Elizabeth Taylor en David Geffen. Een hoopvolle kijk op de manier waarop mensen een diepgaand verschil kunnen maken als ze samenkomen.
 

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
01:55
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Jeffrey Schwarz
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Al 22 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld.