De cierta manera

De cierta manera

Miraflores, een wijk in Havana in het post-revolutinaire Cuba, die grotendeels bevolkt wordt door mensen aan de rand van de samenleving. Buschauffeur Mario en lerares Yolanda ontmoeten elkaar. Ondanks hun sterk verschillende socio-economische achtergrond bloeit er een romance op.  

Leuven: Inge Coolsaet kan er bij de vertoning op 21/2 helaas niet bij zijn voor een live inleiding. Als vervanging wordt een video-inleiding voorzien door Anke Brouwers. 

In Miraflores, Cuba, the growing romance between Mario, a factory worker, and Yolanda, a schoolteacher, throws into relief the differences in their perspectives and values in Revolutionary Cuba.

Commentaar

De cierta manera is de enige langspeler van Sara Gómez, die overleed tijdens het maken van de film. Een mijlpaal van de Cubaanse en feministische cinema die het midden houdt tussen documentaire en speelfilm. Een film die kritisch staat tegenover de idealen van de Cubaanse revolutie en de Cubaanse samenleving in vraag stelt op gebied van werk, woning, voeding, relaties en opvoeding. Een eerlijke blik op een land op zoek naar zichzelf. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1977
Duur
01:18
Land
Cuba
Filmregisseur
Sara Gómez
Cast
Mario Balmaseda, Yolanda Cuéllar, Mario Limonta, e.a.
Dialogen
Spaans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Verschillende gidsen nemen je mee op een trip down memory lane, naar een klassieker die hen nauw aan het hart ligt. Voor de vertoning komen ze je zelf vertellen waarom deze film een bijzondere plek verdient in de klassiekers reeks van Cinema ZED.