De grote boze vos

De grote boze vos

De grote boze vos wil wat graag een mals kippetje eten, maar de kippen in de ren zijn niet onder de indruk van zo'n schriel vosje. Wie niet sterk is, moet slim zijn en dus bedenkt de vos een sluw plan. Hij steelt een nest eieren en broedt die uit in het bos: dan heeft hij straks een heleboel lekkere kippen om op te eten! Maar het plan loopt niet helemaal zoals hij had verwacht. Ondertussen staat de boerderij in rep en roer na de diefstal van de eieren. En nu de ooievaar gekwetst is, moeten een eend en een konijn zelf een baby afleveren. En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?

Commentaar

Benjamin Renner en Patrick Imbert werkten in het verleden samen aan Ernest & Célestine. Hun voorliefde voor een cartooneske, eenvoudige tekenstijl bracht hen samen voor deze verfilming van Renners eigen stripreeks Le grand méchant renard. Schaamteloos grappig en uitgelaten, geanimeerd met verbluffend vakmanschap en perfecte timing. Zorgeloos plezier voor groot en klein!

Pers

"Opnieuw een antidotum tegen het routineuze animatiegif dat de bioscopen domineert." ★★★ - Focus Knack

"De slapstickhumor is soms grappig en doordacht, dan weer heel simpel. (...) Voor kijkers die een goed potje willen gibberen is het comicachtige De Grote Boze Vos een goede optie." - Filmmagie

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
5
Jaar
2016
Duur
01:23
Land
België
Frankrijk
Filmregisseur
Benjamin Renner, Patrick Imbert
Cast
Ruth Beeckmans, Jan Schepens, Gène Bervoets, David Davidse, e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmanjaro, zo heet het kinderen jeugdfilmprogramma van Cinema ZED. Een berg jeugdfilms iedere woensdag en tijdens het weekend!