Die Wannsee Konferenz

Recente Release
Die Wannsee Konferenz

In de ochtend van 20 januari 1942 vindt aan de oevers van de Wannsee in Berlijn een conferentie plaats met vooraanstaande leden van het naziregime. Op uitnodiging van nazileider Reinhard Heydrich zijn vijftien hoge ambtenaren aanwezig om te praten over de “Endlösung”, de definitieve oplossing voor het Jodenvraagstuk. Het enige onderwerp op de agenda die ochtend: hoe kan de systematische massamoord op miljoenen Joden worden georganiseerd. 

Commentaar

De Wannsee conferentie duurde minder dan twee uur en het verloop ervan werd genoteerd in strikt geheime notulen. In maart 1947 kwamen deze notulen in de handen van Robert Kempner, hoofdaanklager in het Wilhelmstrassenproces, waardoor de precieze gebeurtenissen exact kunnen getraceerd worden. Deze bijzondere film volgt exact het protocol van de bijeenkomst en de dialogen die voortkomen uit de bewaarde notulen. De film werd opgenomen op de originele locatie aan de Wannsee in Berlijn met een keur aan bekende Duitstalige acteurs. Deze beklemmende, getrouwe reconstructie neemt je mee naar een van de meest hallucinante conferenties in de geschiedenis van de mensheid, precies 80 jaar geleden. Een onthutsende, belangrijke film die je niet mag missen.

Pers

"Een ijzersterke verfilming van de hallucinantste vergadering aller tijden." ★★★ ½ - Humo

"Het is juist die zakelijkheid en het bijna volslagen gebrek aan emotie dat de film zo beklemmend maakt." ★★★★ - Cinemagazine 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:48
Land
Duitsland
Filmregisseur
Matti Geschonneck
Cast
Jakob Diehl, Philip Hochmair, Godehard Giese, Maxmillian Brückner, Matthias Bunschuh, Fabian Busch, e.a.
Dialogen
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films