Eismayer

Eismayer

Sergeant-majoor Charles Eismayer is trainingsofficier in het Oostenrijkse leger. Hij heeft een bikkelharde reputatie en is zonder twijfel de meest gevreesde trainer in het leger. Eismayer leeft echter al jaren met een geheim: hij is homoseksueel. Dit heeft hij jaren weggestopt achter het spijkerharde imago dat hij gecreëerd heeft. Wanneer hij verliefd wordt op rekruut Mario Falak wordt zijn 'hetero' bestaan op zijn kop gegooid.

Vice Lieutenant Eismayer is the most feared trainer and model macho in the Austrian Military and lives as a gay man in secret. When he falls in love with a young, openly gay soldier, his world gets turned upside down.

Commentaar

Deze Duitse en Oostenrijkse historische romantische dramafilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en echte personen. Een pakkende inkijk in het dilemma van een man rond de vraag of hij zich moet vasthouden aan zijn traditionele kijk op wat een militair hoort te zijn, of mag luisteren naar zijn gevoelens en kiezen voor de liefde?

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:27
Land
Duitsland
Oostenrijk
Slowakije
Filmregisseur
David Wagner
Cast
Gerhard Liebmann, Luka Dimic, Julia Koschitz, e.a.
Dialogen
Bosnisch
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Al 22 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld.