Elizabeth

Elizabeth

2022 is het jaar waarin koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon zit: een historische mijlpaal. Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en homevideo’s van het publiek volgen we koningin Elizabeth vanaf haar jonge jaren, tot het media-icoon dat ze vandaag de dag geworden is. Terwijl de tijd verstrijkt, lijkt alles te veranderen, machthebbers, bekende sterren, modegrillen komen en gaan, alleen The Queen blijft onverstoorbaar staan.

A documentary on the life of Queen Elizabeth II, the longest-lived, longest reigning British monarch and longest serving female head of state in history.

Commentaar

De recent overleden regisseur Roger Michell (The Duke, Notting Hill) maakte kort voor zijn dood deze bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van de langstzittende monarch ooit. Een cinematografisch plakboek vol nostalgische en bijzondere beelden van een vrouw voor wie het woord standvastig lijkt uitgevonden. Ze blijkt een buitengewone constante in een wereld die enorme veranderingen onderging in de voorbije 70 jaar. 

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
01:29
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Roger Michell
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium