Ernest & Célestine: winterpret

Ernest & Célestine: winterpret

Ernest is een grote beer die graag muziek speelt en jam eet. Hij deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest. Ze moeten hun geadopteerde gans Bibi leren vliegen voor de grote trek. Ze gaan samen naar het muizenbal, om de eerste sneeuwvlokken te vieren. En natuurlijk moeten ze niet vergeten om koekjes te bakken voor Ernest, zodat hij met een volle buik aan zijn winterslaap kan beginnen.

Commentaar

Een superlieve film voor de allerkleinsten met vier korte verhalen die je meenemen naar een prachtige winterwereld in zachte pasteltinten. Een langverwachte opvolger van de eerste verfilming van de wereldberoemde Belgische prentenboeken van Gabrielle Vincent uit 2012. Toen sleepte Ernest & Celestine een Oscarnominatie in de wacht, benieuwd of de opvolger het even goed doet.

Pers

"De mooie aquarelachtige tekeningen zijn gebleven, net als de laconieke toon. Fijn, warm vermaak voor de jongste kijkers." ★★★★ - de Volkskrant

"De filmpjes zien er beeldschoon uit in hun zachte pasteltinten. (...) Een bescheiden en fijn tegenwicht tegen al het drukke animatiespektakel." ★★★1/2 - Cinemagazine

"De verhalen zijn even simpel en plezierig als de stijl." ★★★★ - NRC

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
4
Jaar
2018
Duur
00:48
Land
België
Frankrijk
Luxemburg
Filmregisseur
Julien Chheng en Jean-Christophe Roger
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmanjaro, zo heet het kinder- en jeugdfilmprogramma van Cinema ZED. Een berg jeugdfilms, iedere woensdagnamiddag en tijdens het weekend.