Evil Does Not Exist

Play It Again Sam
Evil Does Not Exist

Een ongerept winters bos met wilde herten, verse sneeuw en kleine stroompjes glashelder water tussen het mos. In deze idyllische omgeving groeit Hana op samen met haar papa Takumi. Ze wonen in een dorpje buiten Tokio, waar mensen bescheiden leven in harmonie met de natuur. Tot twee gladde vertegenwoordigers uit Tokio aankondigen dat ze er een luxueuze kampeerervaring voor toeristen gaan uitbaten. Na de pandemie hebben mensen immers nood aan bezinning en natuur, aldus de makelaars. De komst van de ‘glamping’ brengt onrust in het dorp en heeft grote gevolgen voor het leven van Takumi.

Commentaar

Met Drive My Car won regisseur Ryûsuke Hamaguchi in 2022 de Oscar voor Beste Internationale Film. De verwachtingen voor de opvolger zijn dan ook hoog gespannen. Evil Does Not Exist is bescheidener in opzet - de film was oorspronkelijk opgevat als kortfilm, maar werd tijdens het draaien toch een langspeler; al haalt hij nooit de epische drie uur van Drive My Car. Een ingetogen blik op een verdwijnend idyllisch leven en ons (soms naïef) verlangen ernaar. Evil Does Not Exist won de Zilveren Leeuw op het filmfestival van Venetië. 

Pers

"Een film als een meanderend beekje: bedachtzaam kabbelend en ontwapenend mooi" - ★★★★ De Standaard

"Ryu Hamaguchi's raadselachtige eco-parabel schuwt gemakkelijke uitleg" ★★★★ - The Guardian 

"Ryusuke Hamaguchi's verhaal over rurale gentrificatie is een toongedicht met een atonaal einde" - Variety 

"Hamaguchi is een absolute meester in de verbeelding van het alledaagse" - Filmvandaag.nl

"Als een glamourcamping de rust verstoort, verandert Evil Does Not Exist in een poëtisch horrorsprookje" ★★★★ - De Volkskrant 

 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
01:46
Land
Japan
Filmregisseur
Ryûsuke Hamaguchi
Cast
Hitoshi Omika, Ryûji Kosaka, e.a.
Dialogen
Japans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Is het er de voorbije weken nog niet van gekomen om die ene topfilm te komen bekijken? Of was je favoriete film net uitverkocht? Geen paniek: Cinema ZED geeft je een herkansing. In de Play It Again Sam-reeks herhalen we de hoogtepunten van de voorbije maanden: de films die je echt gezien moet hebben op het grote witte doek.