The Fabelmans

The Fabelmans

De kleine Sammy Fabelman groeit op in Arizona in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Nadat zijn ouders hem meenemen naar The Greatest Show on Earth, wordt hij op slag verliefd op film. Gewapend met een camera begint Sammy thuis zelf films te maken, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder. Zijn vader daarentegen ziet het meer als een hobby. Maar naarmate hij opgroeit, raakt de familiedynamiek verstoord en sijpelen de spanningen in het gezin door in zijn creaties.

Growing up in post-World War II era Arizona, young Sammy Fabelman aspires to become a filmmaker as he reaches adolescence, but soon discovers a shattering family secret and explores how the power of films can help him see the truth.

Commentaar

Hollywoodlegende Steven Spielberg brengt met The Fabelmans een diep persoonlijk en tegelijk fictief portret over zijn eigen jeugd. Spielberg graaft terug in zijn herinneringen en toont op zijn typische magistrale wijze de ervaringen die hem gevormd hebben tot de filmmaker die hij vandaag is, zonder in egotisme te vervallen. Een ode aan de magie van films die ons helpen de waarheid over elkaar en onszelf te zien. The Fabelmans viel dit voorjaar in de prijzen met Golden Globes voor Beste Drama en Beste Regisseur.

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
02:30
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Steven Spielberg
Cast
Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle, e.a.
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal