A Glimpse into 1920's Japan

A Glimpse into 1920's Japan

Een uitzonderlijke vertoning van unieke documentairefilms uit de jaren '20. Deze bijzondere films worden voor het eerst in 100 jaar vertoond in Europa en bieden een zeldzame inkijk in aspecten van het dagelijkse leven, de cultuur en politiek van Japan in die periode.

Kōshū sahō Tōkyō kenbutsu (Public manners - A Tour through Tokyo), Mori Kaname, 56 min

Een - soms onbedoeld hilarische - gids over hoe je je moet gedragen in het Tokio van midden jaren twintig.

Kagayaku Shōwa Seidai Go-tairei no Seigi (Glorious Era of Shōwwa: The Grand Ceremony of Imperial Succession, produced by the Go-tairei kinshadan, 13 min.

Een bijzondere registratie van de kroning van keizer Hirohito, zijn vertrek uit Tokio, de keizerlijke rituelen in Kyoto en een militaire parade ter ere van de kroning. 

Commentaar

In het kader van de tentoonstelling 'Japan's Book Donation to the University of Louvain, Japanese Cultural Identity and Modernity in the 1920s' komen twee archiefparels voor het eerst op het grote scherm. Deze unieke en eenmalige vertoning wordt ingeleid door Prof. Dr. Jan Schmidt (KULeuven) en Prof. Dr. Kamiya Makiko (Tamagawa University).

Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Momenteel is de expo ‘Japan’s Book Donation to the University of Louvain’ te zien in de universiteitsbibliotheek van Leuven. De uitgelezen kans voor ZED om opnieuw de handen in elkaar te slaan met Japanse studies van KU Leuven: voor de vierde keer is er een benshi vertelling in Cinema ZED, mét live muziek. Je ontdekt ongeziene archiefbeelden, maar ook recente films van onder andere Oscarwinnaar Ryûsuke Hamaguchi. Een bijzondere inkijk van verleden tot vandaag in een fantastisch filmland.