Hour of the Wolf

Hour of the Wolf

Een kunstenaar trekt zich samen met zijn vrouw terug op een afgelegen eiland om te ontsnappen aan de druk van de samenleving. Maar de isolatie eist zijn tol: hij wordt steeds meer geplaagd door verontrustende visioenen en ontmoet een reeks bizarre en verontrustende personages. Geleidelijk aan vervaagt de grens tussen realiteit en waanbeeld en raakt de geestelijke gezondheid van de kunstenaar helemaal ontregeld. 
 

Commentaar

10 jaar na zijn meesterwerk The Seventh Seal verraste Ingmar Bergman met een psychologische horrorfilm waarin hij enkele van zijn eigen demonen aanpakt: vele van de verontrustende beelden zouden gebaseerd zijn op zijn eigen nachtmerries. Een beklemmende duik in een existentialistische crisis van een kunstenaar die balanceert op de dunne scheidslijn tussen gezondheid en waanzin.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1968
Duur
01:30
Land
Zweden
Filmregisseur
Ingmar Bergman
Cast
Max von Sydow, Liv Ullmann, Gertrud Fridh
Dialogen
Zweeds
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Voor de programmatie van deze filmklassiekers werkt Cinema ZED ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel en het Instituut voor Mediastudies. De reeks start bij het prille begin van de zevende kunst en overloopt chronologisch enkele hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Elke vertoning wordt voorafgegaan door een opgenomen inleiding van prof. Roel Vande Winkel.