Ich bin dein Mensch

Recente Release
Ich bin dein Mensch

Om de nodige fondsen voor haar eigen onderzoek vast te krijgen, laat wetenschappelijk medewerkster Alma zich met enige tegenzin overtuigen om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenleven met Tom, een humanoïde robot die speciaal ontworpen is om haar ideale levenspartner te zijn. Alma is sceptisch en ziet hem als een machine die haar nooit zou kunnen raken. Maar Tom blijkt wel erg goed afgestemd op haar karakter en verlangens. 

Commentaar

Deze filosofische komedie was voor vele critici een onverwachte ontdekking op het Filmfestival van Berlijn, waar hoofdrolspeelster Maren Eggert de Prijs voor Beste Acteerprestatie won. Maria Schrader, die internationaal doorbrak als regisseur van de Netflix-serie Unorthodox, wist te verrassen met een luchtige film die op originele wijze sciencefiction en speelse romcom weet te combineren en tegelijk je toch aan het denken zet: wat betekent het om mens te zijn, wat is liefde en vrije wil? Zonder zware antwoorden, maar met een overdosis aan charme en ijzersterke acteerprestaties is Ich bin dein Mensch een onverwacht pareltje.

Pers

"Stevens balanceert vakkundig tussen herkenbare menselijkheid en vervreemdende robot." - Filmtotaal 

"Het sterk geacteerde, knap geschreven Ich bin dein Mensch werpt niet alleen nieuw licht op het robotgenre, maar ook op de romantische film – een indrukwekkende dubbelslag." - ★★★★ De Volkskrant 

"Deze film (de Duitse inzending voor de Oscars) is intelligent, grappig en laat je nadenken" ★★★½ - Cine magazine 

 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:42
Land
Duitsland
Filmregisseur
Maria Schrader
Cast
Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller, Hans Low, Annika Meier, Wolfgang Hubsch, Falilou Seck, e.a.
Dialogen
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films