Inside

still inside
Inside

Nemo, een notoire en bedreven kunstdief, heeft zijn oog laten vallen op een topwerk van Egon Schiele dat in het bezit is van een vermaarde kunstverzamelaar. Hij weet binnen te dringen in diens New Yorks penthouse dat vol hangt met peperdure kunstwerken. Eens binnen springt het uitgeschakelde alarm onverwacht terug aan waardoor Nemo vast komt te zitten. Opgesloten in het appartement met letterlijk niets anders dan dure kunst moet hij al zijn creativiteit en verbeeldingskracht gebruiken om te overleven. 

The movie tells the story of Nemo, an art thief trapped in a New York penthouse after his heist doesn't go as planned. Locked inside with nothing but priceless works of art, he must use all his cunning and invention to survive.

Commentaar

Een absolute masterclass in acteren. Wat Oscargenomineerde acteur Willem Dafoe presteert in Inside is ronduit subliem. Zijn opmerkelijke carrière is doorspekt met memorabele rollen en Nemo is een onvergetelijke toevoeging. Met zijn pezige fysiek en overdosis talent weet hij de kijker anderhalf uur lang te fascineren terwijl er bijna niemand anders in beeld komt. Een van de weinige bijkomende personages is een oude bekende: “onze” Gene Bervoets speelt de kunstverzamelaar. Ook een groot deel van de crew achter de schermen van deze eigenzinnige film was Vlaams. Een fascinerende film die genres overschrijdt en doet nadenken over de rol van kunst in ons menselijk bestaan. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:45
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Vasilis Katsoupis
Cast
Willem Dafoe, Gene Bervoets, Eliza Stuyck, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium