Inside Out

Inside Out

Opgroeien is niet altijd even makkelijk en dat geldt ook voor de 11-jarige Riley, die opgroeit in de Midwesten van Amerika tot haar vader een nieuwe job krijgt in San Francisco en ze moet verhuizen. Om te begrijpen wat Riley doormaakt, nemen we een kijkje in haar hoofd waar vijf emoties (Plezier, Woede, Walging, Angst en Verdriet) de reacties van Riley sturen. Dat is al geen sinecure, maar het wordt helemaal lastig wanneer Plezier en Verdriet per ongeluk zoek raken, diep in Rileys binnenste, en het gemoed van de 11-jarige op drift raakt.

Beide vertoningen worden ingeleid door Robin Broosde vertoning van 19/03 is speciaal op niveau van kinderen en start met een speelse inleiding vol leuke weetjes. Voor kinderen van 7 tot 77 jaar. (duurtijd +- 25 min).

De vertoning van zaterdag is Engels gesproken, die van zondag is de Vlaamse versie.  

Commentaar

Na jaren van wat duffe vervolgfilms verbaast Pixar vriend en vijand met deze verfrissende, geniaal grappige en originele animatiefilm. De film is nu grote favoriet voor beste film van 2015 én wordt getipt als mogelijke kandidaat voor de Oscar voor Beste Film.

Pers

"O, hemelse gelukzaligheid! O, vreugde groot! O, zalige verrukking! Ze kunnen het nog! Met ‘Inside Out’ hebben de magiërs van Pixar (..) weer een absolute grand cru afgeleverd; de fraaiste animatiefilm sinds het magistrale ‘Wall•E’; en een topkandidaat voor de Beste Film van het Jaar." - **** Humo

"Inside out is inventief, slim, kleurrijk, grappig en gevoelig maar niet stroperig, en ook weer een lust voor het oog: of u nu 5 bent of 65, u weet waarheen de volgende weken." - **** De Standaard

"Inside Out wordt alweer een parel genoemd. En terecht." - **** De Morgen

"In vorm en inhoud de origineelste Pixarfilm." - **** De Volkskrant

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
6
Jaar
2015
Duur
01:34
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Pete Docter
Cast
Met de stemmen van Linde Merckpoel, Veerle Dobbelaere, Jonas Van Geel, Stany Crets, Tatyana Beloy e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium