Katak, de dappere beloega

Filmanjaro
Katak, de dappere beloega

De jonge beloega Katak loopt iets achter in zijn ontwikkeling. Terwijl al zijn leeftijdsgenoten allemaal wit zijn geworden, iets wat op hun leeftijd normaal is, blijft Katak grijs. Hierdoor wordt hij wat gepest door zijn leeftijdsgenoten. Hij wil bewijzen dat hij wel degelijk volwassen is. Daarom vertrekt hij op een spannende reis naar het Grote Noorden om de laatste wens van zijn oma in vervulling te laten gaan. Onderweg in de grote oceaan komt hij gevaar tegen en maakt hij onverwachte vriendschappen. Hij bewijst dat je dapper kunt zijn ongeacht hoe groot je bent.

Commentaar

Katak, de dappere baloega is een inspirerende Canadese animatiefilm, geregisseerd door Christine Dallaire-Dupont en Nicola Lemay, uitgebracht in 2023. De film draagt naast een mooie les over dapperheid ook een ecologische boodschap met zich mee, kinderen kunnen op deze manier kennismaken met de gevolgen van klimaatverandering. 

 

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
6
Jaar
2024
Duur
01:18
Land
Canada
Filmregisseur
Christine Dallaire-Dupont en Nicola Lemay
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmanjaro, zo heet het kinderen jeugdfilmprogramma van Cinema ZED. Een berg jeugdfilms iedere woensdag en tijdens het weekend!