Kinds of Kindness

Recente releases
Kinds of Kindness

Een man probeert controle te krijgen over zijn eigen leven en los te komen van het pad dat voor hem voorbestemd lijkt. Een politieagent is verontrust omdat zijn vrouw - die een tijdlang vermist was - na haar terugkeer een totaal andere persoonlijkheid heeft. Een vrouw is vastberaden op zoek naar een buitengewone persoon die voorbestemd is om spiritueel leider te worden.

A man seeks to break free from his predetermined path, a cop questions his wife's demeanor after her return from a supposed drowning, and a woman searches for an extraordinary individual prophesied to become a renowned spiritual guide.

Commentaar

Poor Things’ sterren Emma Stone en Willem Dafoe zijn opnieuw fantastisch in Lanthimos' laatste worp en worden deze keer weergaloos bijgestaan door Oscar-genomineerde Jesse Plemons (The Power of the Dog). Maar Kinds of Kindness is provocerender en donkerder dan Poor Things: Lanthimos keert terug naar zijn door Buñuel geïnspireerde roots en injecteert zijn eigenzinnige stijl opnieuw met een stevige portie absurdisme en visceraal geweld. Gedragen door de fantastische cast stelt dit verontrustende drieluik indirect vragen: Is goedheid of vriendelijkheid iets anders dan een egoïstische poging om anderen voor je te winnen? Is vrijheid een leugen? Laat alle verwachtingen los voor deze overdonderende en onvergetelijke onderdompeling in een bizar universum. 

Pers

“Jesse Plemons and Emma Stone lead three dark, playful and absurd films in one” ★★★★ The Independent

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
02:44
Land
Ierland
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Yorgos Lanthimos
Cast
Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Recente releases

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.